Sauvaraivo purkautui Norjassa – olympiavoittaja käärmeissään

Tulosruutu: Kerttu Niskanen viides Trondheimissä

Norjalaishiihtäjä Erik Valnes teki niin sanotusti iivoniskaset. Hän purki pettymystä paiskomalla sauvansa maahan.

Valnesin kisaa kotimaassaan Trondheimin maailmancupissa vesitti sunnuntaina sauvarikko. Hän hiihti 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailusta seitsemän kilometriä sommat hajonneina, mikä maksoi hänelle runsaasti aikaa:

– Hän on raivoissaan. Hän heittää sauvat maahan ja on hivenen käärmeissään, NRK:n asiantuntija Fredrik Aukland sanoi suorassa lähetyksessä Valnesin hiihdettyä maaliin.

Valnes sijoittui tänään viidenneksi, 28,9 kisan voittanutta maanmiestään, Norjan hiihtovaltias Johannes Hösflot Kläboa hitaampana.

"Älä kysy tuollaisia"

Valnes ei ollut median edessä innokas kertomaan tuntemuksistaan somparikon koettuaan.

– Älä kysy tuollaisia kysymyksiä, hän vastasi Dagbladetin mukaan.

Valnesin mukaan hänen turhautumisensa ”keitti yli” maalissa. NRK:lle hän sanoi, että hänen oli "mahdotonta" käyttää kisassa ylävartaloaan.

Suomen Markus Vuorela sai apua hänet ohittaneen Valnesin peesistä ja ylsi uransa parhaaseen maailmancupin normaalimatkan sijoitukseen, 13. tilaan. Vuorela oli kisan paras suomalaismies, 0,8 sekuntia 14. sijoittunutta Iivo Niskasta nopeampana.

Valnes on parisprintin olympiavoittaja ja maailmanmestari.