Norjan hiihtotähdeltä raju ratkaisu

Maastohiihdon norjalaistähti Pål Golberg on ollut jo vuosien ajan yksi maailman parhaista sprinttereistä, mutta tulevalla kaudella konkarihiihtäjä aikoo tehdä merkittävän muutoksen. Golbergin, 34, aikomuksena on jättää väliin kaikki maailmancupin sprinttikilpailut, sillä miehen tavoitteena on olla terävimmillään Trondheimin MM-hiihdoissa.

– Tämä on ensimmäinen talvi, jolloin teen todellisen muutoksen. En aio priorisoida sprinttikilpailuja, joten kisoja tulee huomattavasti vähemmän. Tavoitteenani on harjoitella kauden aikana enemmän, ja toivottavasti pystyisin sitä kautta nostamaan hieman rimaa, Golberg sanoi.

Golbergin mukaan jotain erityistä täytyisi tapahtua, jotta hänet nähtäisiin kauden aikana lähtöviivalla maailmancupin sprintissä.

– Osallistun varmaan Beitostölenin perinteisen sprinttiin (marraskuussa ennen maailmancupin alkua), mutta viime kaudella tiheä kilpailutahti ei ollut minulle hyväksi. Tällä kaudella tähtäimessäni ovat korkeimmalla MM-kisojen 10 kilometriä perinteisellä sekä yhdistelmäkilpailu.

Sprinttikilpailut täyttävät suuren osan maailmancupin kalenterista, sillä pikamatkoja on ohjelmassa yhteensä 11.

Golberg ennakoi myös, ettei hän osallistuisi Tour de Skille.

– Jos osallistun Tourille, se johtuu siitä, etten ole ollut riittävän nopea avauskilpailuissani.

Golberg voitti vuonna 2023 Planican MM-hiihdoissa kultaa 50 kilometrillä, viestissä ja parisprintissä. Henkilökohtaisessa sprintissä hän sijoittui Johannes Hösflot Kläbon jälkeen MM-hopealle.
 

Lue myös:

    Uusimmat