Suomen maajoukkuehiihtäjä kärvisteli rajussa taudissa: "Mietin, selviänkö hengissä"

Suomen maajoukkuehiihtäjä Johanna Matintalo sairastui leirillä ja kärvisteli karussa jamassa.

Matintalo kertoi perjantaina sosiaalisessa mediassa, että hänen leirinsä Italian Livignossa oli jäänyt kesken. Hän sairastui muutama päivä aiemmin rajuun vatsatautiin, kun leiriä olisi ollut vielä muutama päivä jäljellä.

Kuume huiteli lähes 40 asteessa ja mietin muutamaan otteeseen selviänkö tästä taudista hengissä. Olin niin huonossa kunnossa, ettei matkustaminen kotiin ennen tätä päivää ollut mahdollista, Matintalo ruoti.

– Harmittaa ja v*tuttaa, mutta tämä on elämää ja ennen kaikkea huippu-urheilua. Kaikki tehdään niin hyvin kuin mahdollista, mutta silti joskus käy näin. Livignon leiri oli yksi palanen kohti kisakautta, mutta nyt palapeliä pitää kasailla uudestaan.

"Kiiltokuvaelämää on mukavampi ja helpompi esitellä"

Matintalo kuvaili elämän tuntuvan joskus epäreilulta. Hän kuitenkin setvi myös yrittävänsä elää nykyään asenteella, että on rohkeampaa yrittää ja epäonnistua kuin pelätä ja jossitella.

– Oon luottavainen, että tähän asti hyvin tehty työ palkitsee jossain vaiheessa.

Matintalo luonnehti kesänsä ja syksynsä olleen tähän asti "oikeastaan täydellinen", eikä huonoa kerrottavaa ollut. Hän mietti, jakaisiko takapakkiaan someen ollenkaan, mutta hiihtäjäkollega Krista Pärmäkosken tuore elämäkerta Avoin sai hänet pohtimaan avoimuutta tarkemmin.

– Monesti someen jaetaan hyviä hetkiä arjesta. Toki joku voi haluta jakaa myös elämän vastoinkäymisiä, mutta pienistä haasteista puhutaan harvemmin. Kiiltokuvaelämää on mukavampi ja helpompi esitellä. Enkä ole tässä yleensä poikkeus.

Matintalo oli julkaisuhetkellä menossa junalla kohti Zürichin lentokenttää. Julkaisun kuvana oli otos junan ikkunasta.

Matintalo on saavuttanut viestin MM-pronssia 2021. Maailmancupin osakilpailussa hän on yltänyt parhaimmillaan toiseksi Falunin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökisassa tämän vuoden maaliskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat