Norjan supertähden vauhti on romahtanut – asiantuntija ei usko selitystä

Ampumahiihdon supertähti Johannes Bö on ollut tämän kauden kahdessa kilpailussa kuin varjo viime vuodesta. Norjalaisella on teoria, miksi vauhti ei ole yhtä kovaa kuin mitä häneltä on totuttu näkemään.

Johannes Bö voitti viime kaudella kaikki miesten ampumahiihdon sprinttikilpailut. Lauantaina Östersundissa norjalainen oli vasta 18:s. Hän on viime vuosina ollut ylivoimainen hiihtovauhdissa, mutta eilen Bö oli vasta viidenneksi nopein ladulla.

– Melkein toivon, että ammun ohi, ettei minun tarvitse hiihtää täysillä loppuun asti, Bö sanoo NRK:n mukaan.

Supertähti myöntää, että on perässä viime vuoden kuntoaan.

– Nyt edessä on haaste, että pääsen takaisin (kuntoon).

Bö uskoo, että fluorikielto on yksi osatekijä, miksi hän ei tällä hetkellä pärjää.

– Mielestäni fluorivoidekielto on muuttanut asioita. Ennen suksilla pysyi lentämään ilman ylävartalon voimaa, mutta mielestäni se ei onnistu enää. Nyt olen yksinkertaisesti liian heikko. Minun pitää saada lisää lihaksia, Bö pohtii.

On myös huomioitava, että Östersundissa on ollut todella hyiset kelit. Kylmässä kelissä suksi ei luista samalla tavalla kuin lähempänä nollakeliä. 

NRK:n asiantuntija Torgeir Björn ei usko Bön selityksiä.

– Johannes on näyttänyt heikommalta kuin yleensä kauden alussa, erityisesti ylävartalosta. Mutta en usko, että kyse on fluoriuudistuksesta. Luulen, että hän ei ole pystynyt harjoittelemaan niin hyvin kuin hänen olisi pitänyt viimeisinä viikkoina, Björn täräyttää.

Bö loukkasi olkapäänsä marraskuussa painiessaa sponsoritapahtumassa veljensä Tarjei Bön kanssa. Se on vaikuttanut hänen harjoitteluunsa.

Johanneksen isoveli Tarjei Bö uskoo, että pikkuveli löytää vielä viime vuoden vauhdin, kenties jo sunnuntaina.

– Uskon, että hän on huomenna kuin raketti. Pidämme häntä joukkueen parhaana, joten hän kyllä palaa (huipulle) nopeasti, Bö sanoo.

 

Lue myös:

    Uusimmat