Artisti Averagekidluke, 22, tekee musiikkia myös jenkkiräppäreille – tästä syystä hän työsti debyyttialbumiaan Espanjassa

Rap-artisti Averagekidluke haaveili lapsena olevansa kuin Michael Jackson. Nykyisin hän tekee musiikkia myös muille artisteille. 

Suuressa nosteessa oleva suomalaisamerikkalainen rap-artisti Averagekidluke, eli Lucas Kihlman, 22, haaveili jo 8-vuotiaana olevansa Michael Jacksonin kaltainen artisti. 

– Halusin olla enemmän lavoilla kuin tehdä musiikkia. Myöhemmin aloin tehdä vaatteita, mikä nivoutui yhteen musiikin ja kaiken sen kulttuurin kanssa. 15-vuotiaana aloin räpätä ja laulaa ja pääsin ystävien kanssa studiolle, Averagekidluke kertoi Huomenta Suomessa 1. syyskuuta. 

Alun perin hän räppäsi ja lauloi englanniksi, koska se on hänen ykkösäidinkielensä. Puolitoista vuotta sitten hän kirjoitti ensimmäistä kertaa kappaleita suomeksi. 

Räppärin YUNO-debyyttialbumi julkaistiin 31. elokuuta. Sen kappaleita työstettiin viikon ajan Espanjassa, koska helmikuinen kylmä Suomi alkoi kyllästyttää. 

– Samalla pääsi uuteen paikkaan, missä pystyi laittamaan kaiken keskittymisen musiikintekoon. Olimme siellä kahden tuottajani ja kuvaajan kanssa, ja saimme albumin kasaan. Surulliset biisit tehtiin Suomessa ja sitten mietimme, että haluamme tehdä jotain hauskaa kesäksi. Menimme lämpimään, niin saimme kesän tunnelman heti, Averagekidluke selvensi. 

Parisen vuotta sitten räppäri sai Ruotsista viestin, jossa häntä pyydettiin sinne tekemään musiikkia muun muassa yhdysvaltalaisille rap-artisteille 24KGoldnille, 23, ja Iann Diorille, 25. 

– Lähetin etänä Ruotsista heille kappaleita. Siitä kappaleiden kirjoittaminen muille alkoi. Sen jälkeen on ollut paljon reissuja Lontooseen ja Los Angelesiin, hän kertoi. 

Katso videolta, mistä rap-artisti Averagekidluke haaveilee. 

Juttua muokattu 5.9. klo 14.04: Korjattu Averagekidluken albumin nimi.

Lue myös:

    Uusimmat