Nyrkkeilyn suurtapahtumassa huolestuttava näky – mestarin antamasta pieksennästä nousi kohu: "Ei minkäänlaista käsitystä"

Amanda Serranon ja Stevie Morganin välinen ottelu Yhdysvaltojen Floridassa järjestetyssä nyrkkeilytapahtumassa herätti kohua Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna. 

Serrano–Morgan-matsi oli viimeinen esiottelu ennen Jake Paulin ja Mike Perryn välistä kohtaamista, joten sitä kohtaan oli odotuksia yli 20 000 henkeä vetävällä Amalie Arenalla Tampassa.

Lopputulos oli kuitenkin toinen. Puertoricolainen höyhensarjan maailmanmestari Serrano, 35, pieksi urallaan ennen sunnuntaita 14 voittoa ja yhden tappion otelleen Morganin pahanpäiväisesti.

Kehätuomari päätti ottelun toisessa erässä tekniseen tyrmäykseen Serranon hyväksi. Tämän jälkeen puheenaiheeksi nousi ottelijoiden valtava tasaero, mikä voi olla hengenvaarallista kamppailulajeissa.  

– Kun Serrano–Morgan-ottelua on kulunut 30 sekuntia, on hyvin selvää, että Morgan on erittäin kyvytön, tunnettu nyrkkeilytoimittaja Dan Rafael linjasi Twitterissä

CBS:n toimittajan Brent Brookhousen mukaan Morganilla "ei ollut minkäänlaista käsitystä kuinka lyönneiltä puolustaudutaan". Rafael tuomitsi ottelun "äärimmäisen epätasaiseksi". 

– Ajattelin, että Morgan pystyisi sinnittelemään mukana, keräämään eriä ja ottamaan löylytyksen vastaan. Mutta hän oli jopa huonompi kuin olin kuvitellut, Rafael jatkoi. 

Serrano puolusti Morgania ottelun jälkeen Twitterissä

– Pidä pääsi pystyssä, mestari. Olet peloton taistelija. Saat naiset näyttämään hyvältä. Nyrkkeilyssä ei ole heikkoja naisia, taistelemme sydämillämme. Lupaan, että hän tulee takaisin parempana kuin koskaan, Serrano kirjoitti. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Serrano on nyt kerännyt ammattilaisena 47 voittoa, kaksi tappiota ja yhden ratkaisemattoman. Edellisen kerran hän taipui kevytsarjan MM-ottelussa huhtikuussa 2022 Katie Taylorille, jonka hän kohtaa uudestaan ylemmän kevytsarjan maailmanmestaruusmatsissa ensi marraskuussa. 

Tuolloin on ohjelmassa myös Jake Paulin, 27, ja nyrkkeilyn ex-suuruuden Mike Tyson välinen ottelu, joka jouduttiin siirtämään 58-vuotiaan Tysonin terveyshuolien takia. Paul on loikannut nyrkkeilykehiin noustuaan ensin julkkikseksi sosiaalisen median alustoilla.

Paulin ja Perryn välinen ottelu päättyi Paulin tyrmäysvoittoon 6. erässä. Perry on tuttu nimi UFC- ja Bare Knuckle Fighting -sarjoista. 

Lue myös:

    Uusimmat