Hirmuisen nukuttajan tilastoon tahra – superottelun ratkaisu nostatti raivon: "Vastenmielistä"

Artur Beterbiev nousi nyrkkeilyn raskaan keskisarjan kiistattomaksi maailmanmestariksi kukistamalla Dmitri Bivolin Saudi-Arabian Riadissa käydyssä superottelussa. Lopputulos sai promoottori Eddie Hearnin raivoihinsa.

Beterbiev vei tiukassa kamppailussa kahden aiemmin voittamattoman ottelijan kohtaamisen tuomariäänin, ja otti haltuunsa aiemmin pitämiensä IBF-, WBC- ja WBO-liittojen mestaruusvöiden lisäksi Bivolin hallitseman IBO-liiton vyön. Venäjällä syntyneestä Kanadan kansalaisesta Beterbievistä tuli raskaan keskisarjan ensimmäinen kiistaton mestari sitten vuoden 1999 ja Roy Jonesin.

Ottelun tasaisuus näkyi kahden tuomarin pistekorteilla. Manuel Oliver Palomo näki ottelun päättyneen tasatulokseen pistein 114-114. Glenn Feldmanin mielestä Beterbiev vei ottelun niukasti pistein 115-113. Sen sijaa kolmas tuomari, Pawel Kardyni tuomitsi ottelun selvemmin pistein 116-112 Beterbieville.

Beterbiev, 39, on loistanut raskaassa keskisarjassa jo pitkään. Hän nousi ensimmäistä kertaa maailmanmestariksi vuonna 2017, kun hän tyrmäsi Enrico Koellingin IBF-liiton mestaruusottelussa. Hurjana tyrmääjänä tunnettu Beterbiev joutui Riadissa urakoimaan poikkeuksellisella tavalla, sillä kaikki hänen aiemmat 20 voitto-otteluaan olivat päättyneet ennen täyttä aikaa tyrmäyksellä tai tuomarin keskeytyksellä. 

– Tietysti se oli kova ottelu, Dmitri on maailmanmestari ja hän on minua taitavampi, Beterbiev sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Tunsin oloni epämukavaksi, koska yleensä en ole odottanut kellon soittoon asti.

Venäläinen Bivol otti uransa ensimmäisen tappion vastaan rehdisti todeten tuomareiden päätyneen tällä kertaa tuollaiseen ratkaisuun.

– Onnittelut Arturille ja hänen taustajoukoilleen. Hän ansaitsee tämän, Bivol sanoi.

– Hän on todella vahva, voitte nähdä ruhjeen päässäni. Hän lyö aina niin kovaa.

Bivol sanoi haluavansa uusintaotteluun Beterbievien kanssa.

– Jos saan mahdollisuuden, niin miksi ei, Bivol sanoi.

– On unelmani tulla kiistattomaksi mestariksi.

Promoottori sauhusi raivoissaan

Jos Bivol suhtautui tappioon tyynesti, promoottori Eddie Hearnin lopputulos sai raivon valtaan. Hearnin mielestä Bivol voitti tiukan kamppailun.

– Tämä on vastenmielistä. Kuulitte kymmenennessä erässä, kun (Beterbievin) kulmauksesta sanottiin, että hänen täytyisi tyrmätä (Bivol) voittaakseen ottelu, Hearn sanoi The Standardin mukaan.

– Minusta on oksettavaa, että koko elämänsä kovasti töitä tehnyt Dmitri Bivol ei ole tänään kiistaton mestari, CBS kertoi Hearnin sanoneen. 

Erityisesti Kardynin pisteet 116-112 saivat jyrkkäsanaisen vastaanoton Hearnilta.

– On vaikea löytää ketään, joka ei olisi antanut voittoa Dmitri Bivolille. Sitten löytyy tuomari, joka pisteyttää ottelun 116–112 ja antaa Dmitri Bivolille vain neljä erää... Tuon tuomarin ei pitäisi työskennellä tämän lajin parissa uudelleen.

Hearnin mukaan Beterbievin taustajoukot yllättyivät, kun kanadalainen julistettiin voittajaksi.

– Se oli tiukka, upea ottelu. Kaikki kulmauksessa tiesivät tilanteen. He odottivat tuloksen julistamista, ja kun Beterbiev julistettiin voittajaksi, he kaikki katsoivat toisiaan. He eivät voi uskoa voittaneensa tänään.

Bivolin, 33, ammattilaisuran saldo on tappion jälkeen 23 voittoa ja yksi tappio. Voitoista 12 on tullut tyrmäyksellä.

Lue myös:

    Uusimmat