Nyt jysähti: JymyJussit ulos Superpesiksestä – "Vaatinut tarkkaa harkintaa"

Pesäpalloseura Seinäjoen JymyJussit ei ole oikeutettu osallistumaan miesten Superpesiksen runkosarjan jälkeisiin jatko-otteluihin. Pesäpalloliiton johtokunnan mukaan JymyJussit on rikkonut sarjasopimuksen ehtoja.

Seuran taustayhtiö Jymy-Jussit Oy menettää päätöksen myötä sarjapaikkansa miesten Superpesiksessä.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka tarkentaa, että sopimusrikkomuksessa kyse on ennen kaikkea sen taloudellisista seikoista.

– En lähde sen tarkemmin avaamaan summia. Tällaisia päätöksiä ei kuitenkaan kevein perustein tehdä. Se on vaatinut kovaa ja tarkkaa harkintaa, Rantatorikka kertoo MTV Urheilulle.

Päätökseen voi hakea muutosta valituksen kautta.

– Pesäpalloliiton johtokunnan päätös on tässä kohtaa tämä ja siitä voi tietysti valittaa sääntöjen mukaan urheiluoikeusturvalautakuntaan, Rantatorikka lisää.

Ei suoraa putoajaa Ykköspesikseen

Runkosarjassa kymmenenneksi sijoittuneen JymyJussien oli määrä aloittaa tiistaina puolivälieräkarsinnat Kiteen Palloa vastaan, mutta nyt Kiteen vastustajaksi nousee Imatran Pallo-Veikot.

JymyJussien menetetyn sarjapaikan vuoksi yksikään jäljellä olevasta 12 joukkueesta ei myöskään putoa suoraan Ykköspesikseen.

Tämä tarkoittaa sarjataulukon hännille jääneiden Alajärven Ankkureiden ja Haminan Palloilijoiden keskiviikkoisen uusintaottelun peruuntumista. Ottelun häviäjä olisi pudonnut suoraan Ykköspesikseen.

Alajärvi ja Hamina pelaavat toisiaan vastaan nyt putoamiskarsinnassa, jonka häviäjä taistelee sarjapaikasta Ykköspesiksen voittajajoukkuetta vastaan. Putoamiskarsinta ratkaistaan paras viidestä -ottelusarjalla.

Artikkelia muokattu kello 10.30. Juttuun lisätty Rantatorikan kommentit ja otsikkoa päivitetty.

Lue myös:

    Uusimmat