Nyt puhuu kuoliniskun saaneen JymyJussien seurapomo – "Siihen emme saaneet yhtään apuja"

Seinäjoen JymyJussit on suljettu pois miesten Superpesiksen jatkosarjan otteluista, minkä lisäksi seuran taustayhtiö Jymy-Jussit Oy on menettänyt ensi kauden sarjapaikkansa. JymyJussien hallituksen puheenjohtaja Ossi Viljanen pitää sarjasopimuksen talousrikkomukseen pohjautuvaa ratkaisua ankarana, mutta vahvistaa ettei valitusta ole luvassa.

– Iso ja vakava paikka. Ei saatu määräaikaan mennessä sarjasopimuksen mukaista maksuvelvoitetta täytettyä ja siitä johtuen tämä päätös, Viljanen kertoo MTV Urheilulle.

– Päätös on ankara, ja meillä oli siihen eväät ja ratkaisut olemassa. Määräaika on kuitenkin määräaika. Siihen me emme saaneet yhtään apuja.

Viljanen sanoo, että rästiin jääneissä maksuissa puhuttiin loppujen lopuksi aika pienestä summasta.

– Se oli meillä jo hanskassa. Sillä summalla ei kuitenkaan nähtävästi ollut tässä tilanteessa mitään merkitystä. Kova päätös oli.

MTV Urheilun tietojen mukaan vanhoihin sarjasopimuksiin on kirjattu, että taloudellisten ehtojen laiminlyöminen voi johtaa sarjapaikan menettämiseen, jos niitä ei täytä ennen jatkosarjan alkua. Taloudellisiin ehtoihin lukeutuvat muun muassa palkkojen, sarjamaksujen, tuomarimaksujen ja vakuutusmaksujen kuittaaminen.

Viljanen ei lähtenyt erittelemään, mitä maksuja JymyJusseilla on maksamatta.

– Se on iso kokonaisuus. Nyt en lähde niitä käymään läpi. Vaikea paikka, katsotaan mitä saadaan tehtyä ja tehdään päätökset sitten sen mukaan.

Oletteko harkinneet valitusta Pesäpalloliiton päätöksestä?

– Ei ole tarkoitus valittaa, Viljanen vastaa.

Viljanen antaa ymmärtää, että perinteikkäiden Seinäjoen Maila-Jussien ja Nurmon Jymyn perustaman yhteisseuran taru on tulossa päätökseen.

– Se oli yksi joukkue, joka sai pelata Superpesistä. Vaikea ajatella, mitä nyt tapahtuu. Iso mietinnän paikka koko seinäjokisessa pesäpallossa, että miten tästä mennään eteenpäin, Viljanen sanoo.

– Ehkä se on sitten joku muu, joka miettii sitä vielä enemmän kuin minä. Omalta osalta päätökset pitää tehdä myöhemmin, mutta ehkä on muiden vuoro.

Viljanen haluaa loppuun osoittaa kiitollisuutensa JymyJussien pelaajille. JymyJussien oli tänään tiistaina määrä pelata puolivälieräkarsintaa vieraissa Kiteen Palloa vastaan, kunnes pysäyttävä uutinen tavoitti liikkeelle lähteneen pelaajabussin.

– Kyllähän tällainen uutinen järkyttää ja herättää varmasti monenmoisia tunteita joukkueessa. En voi muuta kuin arvostaa ja kiittää pelaajia. He ovat tehneet kaiken sen mitä pitää ja mikä heille kuuluu. Ei heiltä voi enempää vaatia.

Lue myös:

    Uusimmat