Nyt puhuu dopingennätyksen tehnyt kehonrakentaja – Anton, 28, lataa uskomattoman väitteen

Kehonrakentaja Anton Gerasimov, 28, teki Venäjän dopingennätyksen annettuaan positiivisen näytteen yhdeksästä kielletystä aineesta. Nyt kuuden vuoden kilpailukiellon saanut mies avaa taustat.

Venäläinen Sports.ru-sivusto raportoi, että paitsi että käry yhdeksästä kielletystä aineesta oli Venäjän ennätys, se on kaiketi ennätys myös maailmanlaajuisesti. Lähelle pääsee yhdysvaltalainen maantiepyöräilijä Kayle Leogrande, joka on aiemmin kärynnyt seitsemästä aineesta.

– No, on aina kiva olla ennätyksen haltija, Anton Gerasimov täräytti Sports.ru:lle.

Sen jälkeen hän ilmaisi puhuvansa asiasta "vakavasti" ja selvitti, että hänen kärynsä tapahtui toukokuussa Etelä-Afrikassa käydyn Arnold Classic Africa -kilpailun yhteydessä. Gerasimovin mukaan tuolloin olisi testattu noin 400 urheilijasta kaksi atleettia. 

– Ja urheilu on politiikan ulkopuolella, kyllä, Gerasimov heitti.

Gerasimov voitti Arnold Classic Africa -kilpailussa yli 95-kiloisten sarjan ja sijoittui kokonaiskilpailussa neljänneksi.Uutistoimisto Tass kertoi maanantaina, että hän kärysi 20. toukokuuta kansainvälisen lajiliiton toteuttamassa testissä. Tass yksilöi, että testissä havaittiin muun muassa steroideja oksandrolonia, stanozololia, drostanolonia, metenolonia ja trenbolonia.

Puolustautuminen

Gerasimov setvi osin, miten häneltä otetussa testissä näkyi niin suuri määrä aineita.

– Kolme niistä on diureetteja, joita tarvitaan ylimääräisen nesteen poistamiseen, ja yksi on haittavaikutusten vähentämiseen. Valitettavasti median on helpompi olla selventämättä sitä, vaan kirjoittaa juuri niin.

Gerasimov puolusteli sen jälkeen, että Venäjän antidopingtoimisto Rusadan rapoteista voi nähdä, että urheilijoita hylätään suuri määrä joka vuosi. Hän myös ilmaisi, että kehonrakennuksessa suuriin saavutuksiin ei yleensä ylletä "ilman apua".

"Ette voi edes kuvitella"

Gerasimov ei kertonut suoraan, minkä ikäisenä hän kokeili steroideja ensimmäisen kerran, mutta sanoi voittaneensa tuolloin jo useita kilpailuja. Hänen näkemyksensä mukaan oleellista ei ole, missä iässä asiaan ryhtyy, vaan miltä se tuntuu. 

Gerasimov korosti, että dopingin käytön tulisi olla tietoista ja hallittua. Hän kertoi lukeneensa itse aiheesta kirjoja ja keskustelleensa monien asiantuntijoiden kanssa.

– Ette voi edes kuvitella, miten monet ihmiset käyttävät mielettömästi ja vahingoittavat itseään. 

Gerasimov iski pöytään myös huomiota herättävän näkemyksen. 

– Olemme jo pitkään tottuneet hormonikorvaushoitoon naisille ehkäisyn muodossa. Jostain syystä siitä on tullut kaikille normi, mutta testosteroni miehille on pahasta, vaikka kehittyneissä maissa hormonikorvaushoitoa ovat jo pitkää käyttäneet miehet, jotka eivät ole valmiita kokemaan tiettyjä vaikeuksia 60 vuotta täytettyään – tai jopa aikaisemmin.

"99 prosenttia yrittää joka tapauksessa"

Gerasimovin väite vastauksessaan yhteen kysymykseen oli suorastaan uskomaton. Häneltä kysyttiin, mitä neuvoja hän antaisi nuorille lupauksille: opastaisiko hän olemaan käyttämättä dopingia lainkaan vai tekemään sen viisaasti.

– Kuten tiedätte, kielletty hedelmä on makea. Tiedän urheilijoiden palon ja ymmärrän, että 99 prosenttia yrittää sitä joka tapauksessa. Annetaan heidän siis tehdä se viisaasti ja mieluiten valvonnan ja testauksen alla – suosittelen tätä kaikille ihmisille riippumatta siitä, millaista elämää he elävät.

Yli 100-kiloisten sarjassa kilpaillut Gerasimov saavutti tänä vuonna Venäjän kehonrakennuscup-pronssia. Hän voitti vuonna 2017 kehonrakennuksen kansallisen juniorimestaruuden.

Lue myös:

    Uusimmat