Hannuli kyseli kesäisen mansikkaboolin ohjetta. Yksinkertaisimmillaan mansikkaboolin voi valmistaa viipaloimalla tuoreita mansikoita puolikuivan kuohuviinin joukkoon. Mutta mutkikkaampiakin versioita on olemassa. Alla alkoholiton ja holillinen versio.
2-3 dl mansikkalikööriä
1 plo kuivaa valkoviiniä
1,5 l kivennäisvettä (sitruunalla maustettua)
0,5-1 l viipaloituja mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
Sekoita kaikki ainekset keskenään juuri ennen tarjoilua. Lisää joukkoon suuria esimerkiksi maitotölkkiin jäädytettyjä jäälohkoja. Koristele sitruunamelissan lehdillä.
Alkoholiton mansikkabooli
1-2 dl laimentamatonta mansikkamehua (makeudesta riippuen)
1,5 l alkoholitonta siideriä
0,5-1 l viipaloituja mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
Sekoita kaikki ainekset keskenään juuri ennen tarjoilua. Lisää joukkoon suuria esimerkiksi maitotölkkiin jäädytettyjä jäälohkoja. Koristele sitruunamelissan lehdillä.
Miia kyseli friteerattujen banaanien reseptiä. Tässä yksi sellainen. Tällä ohjeella saa varmasti suun makeaksi
Friteeratut banaanit
3 banaania
1-2 rkl sitruunanmehua
2 rkl vehnäjauhoja
Frityyritaikina:
1 dl vettä
1 rkl öljyä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 valkuaista
Keittämiseen:
n. 1/2 l rypsiöljyä
Lisäksi:
vaniljajäätelöä
vaahterasiirappia
Valmista frityyritaikina. Sekoita vesi, öljy ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan turvota puolisen tuntia ja lisää sitten kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
Kuori ja leikkaa banaanit 2-3 osaan. Kostuta banaanipalat ensin lautasella sitruunamehussa ja kierittele sen jälkeen vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 180-asteiseksi. Kokeile öljyn kuumuutta pienellä taikinanokareella. Kun taikina ruskistuu minuutissa, voit aloittaa paistamisen. Kasta banaanipalat frityyritaikinaan. Nosta öljyyn haarukalla 2-3 palaa kerrallaan. Anna banaanipalojen paistua 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita. Nosta banaanipalat reikäkauhalla hetkeksi vadille talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa banaanit maustetun vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa.