Tuoreen tutkimuksen mukaan rintaliivien käyttämättä jättämisestä voi olla hyötyä, jos haluaa apua tuntemattomilta miehiltä. Toisaalta näkyvät nännit voivat vaikeuttaa uusien ystävyyssuhteiden luomista naisten kanssa.
Evolutionary Behavioral Sciences -julkaisussa ilmestynyt tutkimus esittää, että heteroseksuaaliset miehet auttavat innokkaammin naista, jonka nännit nöpöttävät. Erityisesti apua halutaan tarjota, jos sen avulla pääsee lähelle naista.
Heteroseksuaalisten naisten keskuudessa reaktio näyttää olevan erilainen. Jäykistyneiden nännien näkeminen saa tutkimuksen mukaan naiset välttelemään kyseistä henkilöä, tutkija Rebecca Burch New Yorkin osavaltionyliopistosta sanoo PsyPost-uutissivuston mukaan.
Lue myös: Ovatko nännisi normaalit? Lue, milloin pitää huolestua
Miehet pitävät nöpöttävistä nänneistä
Tutkimukseen osallistui 421 heteroseksuaalista college-opiskelijaa, joille näytettiin kuvasarja erilaisista viehättävistä nuorista naisista tosielämän tilanteissa. Kuvista oli kaksi versiota: toisessa naisen nännit olivat jäykkinä ja toisessa eivät.
Jokaisen kuvan jälkeen osallistujat vastasivat kysymyksiin siitä, millainen käsitys heille kuvan naisesta jäi. Lisäksi osallistujista kysyttiin, kuinka todennäköisesti he auttaisivat naista esimerkiksi lainaamalla hänelle rahaa.
Tutkimuksen ensimmäisessä osassa tutkijat huomasivat, että kuvat jäykistyneistä nänneistä aiheuttivat miehissä seksuaalisia ja myönteisiä tuntemuksia, kun taas naisissa vastaavaa ei havaittu. Tutkimuksen toisessa osassa lähdettiin selvittämään, miten kovat nännit vaikuttavat käyttäytymiseen.
Sen lisäksi, että miesosallistujat auttoivat mieluummin naista, jonka nännit paistoivat vaatetuksen läpi, he myös olettivat tällaisten naisten käyttäytyvän pyyteettömästi. Tutkijoiden mukaan tämä lisää näyttöä siitä, että miehet pitävät nöpöttäviä nännejä viehättävinä.
Lue myös: Sirpa, 34, ei ole käyttänyt vuosiin rintaliivejä – joutuu usein toppuuttelemaan innokkaimpia: "Ei pidä jäädä tuijottamaan"
Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.
Lähteet: PsyPost, APA PsychNet 1 & 2, IFL Science