Teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD ennustaa, että maailmantalouden kasvu painuu tänä vuonna 3,3 prosenttiin viime vuoden 3,6 prosentista. Euroalueen talous hidastuu 1,0 prosenttiin 1,8 prosentista.
OECD perustelee näkemystään muun muassa Kiinan talouden haavoittuvuudella, Euroopan heikentymisellä ja suurilla poliittisilla riskeillä. Kiinan talouden odotettua jyrkempi hidastuminen vaikuttaisi voimakkaasti maailmankauppaan.
OECD:n pääekonomisti Laurence Boone arvioi, että maailmantalous on joutunut kasvavaan vastatuuleen. Hänen mukaansa maailmantalous voi suistua raiteiltaan, jos jollakin suurella alueella tapahtuu jyrkkä käännös alaspäin.
Järjestö suosittelee, että keskuspankit jatkaisivat taloutta tukevia toimiaan. OECD huomauttaa kuitenkin, ettei Euroopan keskuspankin harjoittama rahapolitiikka kykene yksin ratkaisemaan talouskasvun hidastumisesta aiheutuvia ongelmia.
Elvytys ja rakenteelliset uudistukset EU:ssa auttaisivat OECD:n mukaan vilkastuttamaan taloutta.
Raportti kattaa 20 talousmahtia eli niin sanotun G20-ryhmän. Euroopassa OECD kiinnittää huomiota erityisesti Saksan ja Italian talousnäkymien heikkenemiseen.