Oletko edes tiedostanut näitä ongelmia? Asiantuntija paljastaa kaksi pientä muutosta, jotka parantavat pienten lasten vanhempien suhdetta

Kesälomalla ja sen jälkeen parisuhteen lujuutta testataan. Jotkut haitalliset toimintatavat arjessa voivat tehdä suhteestasi toimimattoman, vaikkei niiden vaikutusta välttämättä edes tiedosta. 

Megan Luscombe on australialainen parisuhdekouluttaja ja podcast-puhuja, joka on huomannut etenkin pienten lasten vanhemmilla toistuvia suhteelle haitallisia tapoja. Luscomben neuvoista kirjoittaa News.com.au.

Erityisesti pienten lasten vanhemmilla arjenhallinta- ja keskustelutaidot korostuvat, sillä tuolloin parilla ei ole yhteistä aikaa niin paljon kuin ennen. 

1. Puhukaa turhilta tuntuvista ongelmista  

Luscombe nostaa etenkin pienten lasten vanhempien kohdalla esiin asiakkaillaan toistuvan puhumattomuuden. Avoin keskustelu olisi tärkeää, eikä rakentavaa riitelyä tulisi pelätä. 

– Ihmiset eivät osaa lukea ajatuksia. Tämä voisi olla helposti ratkaistavissa, mutta pariskunnat eivät usein puhu suoraan, koska heistä tuntuu, että asia on mitätön tai he eivät halua aiheuttaa ongelmia tai riitaa parisuhteeseen. Ironista kyllä, kun nämä pienet asiat kasaantuvat ajan mittaan, hyvä parisuhde latistuu, Luscombe kuvailee. 

Lisäksi sanat "aina tai "ei koskaan", ovat hyviä keinoja tuhota mikä tahansa kehittävä keskustelu. Niitä sanoja kannattaakin Luscomben mukaan välttää. 

2. Tehkää kotityöt yhdessä  

Luscombe sanoo, että kotityöt olisi hyvä tehdä yhdessä, jotta perheellä olisi enemmän yhteistä, laadukasta aikaa. Jos toisen aika menee kotitöiden tekemiseen, se on suoraan pois yhteisestä, jo muutoinkin kortilla olevasta ajasta. 

Sen sijaan, että syyttäisit kumppania siitä, että hän jättää laiskana sinut yksin likaisten astioiden kanssa, ilmaise hänelle, miten hienoa olisi, jos viettäisitte perheenä aikaa yhdessä.

– Koko perheen tulisi puhua kotitöiden jakautumisesta ja siitä, miten ehditään myös lepäämään. Se luo lapsillekin hyvän keskustelumallin, Luscombe rohkaisee. 

Reilusti jaetut ja yhdessä tehdyt kotityöt myös kasvattavat tiimin ja vastuun jakamisen tunteita. Sekin osaltaan lujittaa suhdetta arjessa. 

Luscomben mukaan olisi tärkeää ajatella suhteen osapuolia tiiminä eli muodossa "me" eikä "minän" näkökulmasta.

Lue myös:

    Uusimmat