Oletko nähnyt ihmisten kasvoilla värikkäitä pikkulaastareita? Tästä on kyse

Nenässä näkyvät mustapäät voivat olla todellisuudessa jotain ihan muuta – näin ihoa kannattaa oikeasti hoitaa 3:26
KATSO MYÖS: Nenässä näkyvät mustapäät voivat olla todellisuudessa jotain ihan muuta – näin ihoa kannattaa oikeasti hoitaa.

Oletko törmännyt katukuvassa värikkäisiin pikkutähtiin ja sydämiin ihmisten kasvoilla? Ne ovat uudenlaisia finnilaastareita, joiden on tarkoitus hoitaa finni pois päiväjärjestyksestä.

TikTok on täyttynyt videoista, joissa eri ikäiset ihmiset joko ihastelevat tai paheksuvat uusinta ihonhoitoon liittyvää trendiä. Kyseessä on finnien ja epäpuhtauksien hoitoon tarkoitetut värikkäät tarrat eli finnilaastarit. 

New York Post arvioi, että nuorempi sukupolvi Z ei koe enää samanlaista aknehäpeää kuin vanhemmat sukupolvet.

Akne voi olla epämiellyttävä ja kivulias iho-ongelma. Se on yleinen ihosairaus, jota esiintyy eniten teini-iässä, kertoo Duodecim.

Finnilaastarit ovat liuskoina myytäviä ja nimensä mukaisesti finnien päälle laitettavia pieniä laastareita. Ne nopeuttavat finnin paranemista.

Laastari puhdistaa ihoa imemällä itseensä ylimääräistä talia ja epäpuhtauksia hydrokolloiditeknologian avulla. Ne myös antavat suojaa ja peittävät näppyä tehden siitä huomaamattomamman.

Usein finnilaastareissa on myös finnejä hoitavia ainesosia, kuten salisyylihappoa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Koko sateenkaaren kirjo

Aiemmin finnilaastareita on saanut läpinäkyvinä tai huomaamattoman ihonvärisinä. Ulkonäöltään ne ovat muistuttaneet hiukan perinteisiä rakkolaastareita.

Nyt markkinoilla on tullut koko sateenkaaren kirjolle levittäytyviä tähtiä, sydämiä, pilviä ja muita söpöjä kasvoille laitettavia pikkulaastareita.

Ne eivät ole alkuunkaan huomaamattomia, mutta se ei olekaan niiden idea.

New Yorkista kotoisin oleva TikTokaaja Cassidy kokeili värikkäiden finnilaastarien käyttöä julkisesti.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

–  Missä nämä olivat minun ollessa nuori? milleniaaliksi itsensä laskeva Cassidy kysyy videon kommenttikentässä.

Trendikäs tapa ehostaa itseään

Värikkäillä tähdenmuotoisilla finnilaastareilla ennen vaietusta ja hävetystä vaivasta on nyt tullut tapa stailata ja ehostaa itseään värikkään huulipunan tai näyttävän manikyyrin tapaan.

– Akne on aina ollut jotain, mitä ihmiset haluavat peittää, australialaisen ihonhoitomerkin TBH Skincaren perustaja Rachel Wilde kertoo New York Postille.

Myös julkkiksia on nähty käyttävän värikkäitä finnilaastareita. Esimerkiksi Anne Hathaway julkaisi Instagramiinsa kuvan kasvoistaan, jossa on pari värikästä finnilaastaria.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Narratiivi on selvästi kääntymässä päälaelleen. Meidän ei enää tarvitse piilotella näppyjämme. Kehtaisinko tässä tilanteessa jopa sanoa, että näpyistä on tulossa cooleja? Wilde ehdottaa.

Olemme aiemmin kirjoittaneet, että akne heikentää itsetuntoa ja elämänlaatua.

Vaikka parilla värikkäällä tähtilaastarilla ei pahaa aknea paranneta, voi moni tuntea olonsa vähemmän vaivansa kanssa yksinäiseksi nähdessään julkisessa kulkuvälineessä toisen, jolla on poskessa ja otsassa sydänlaastari.

Lue myös:

    Uusimmat