Olli Jokinen saanut Jukurit taas loistamaan – myöntää viime kautta varjostaneet ongelmat: "Minulla oli vaikeuksia"

Näin Pohjois-Amerikan vuodet muuttivat Olli Jokista: "Laajalla mitalla elämää" 0:39
Näin Pohjois-Amerikan vuodet muuttivat Olli Jokista: "Laajalla mitalla elämää"

Mikkelin Jukurit komeilee SM-liigan sarjataulukossa viidentenä. Olli Jokinen tiivistää suojattiensa menestysreseptin yhteen sanaan: arki

– Tässä on ollut hyvä jatkumo kahdelta edelliseltä kaudelta. Pyritään kehittämään pelaajia. Arki on meille kaikki kaikessa, päävalmentaja Olli Jokinen tiivistää. 

Kun Liigan runkosarja on noin puolivälissä, Jokisen valmentama joukkue on mainioissa asemissa. 28 pelatun ottelun jälkeen Jukurit on napsinut pisteitä neljänneksi eniten pelattuja otteluita kohden. Edellä ovat vain Tappara, Ilves ja HIFK. 

Pistetahti on pienelle, rajallisilla resursseilla operoivalle seuralle odotuksiin nähden loistava. Mikkeliläisjoukkue joutuu etsimään kilpailuetunsa kukkaroa kauempaa. 

– Erittäin paljon luistelua ja kamppailua. Jos ollaan tunti jäällä, niin tarkoitus on, että pelaaja tekee yli 50 minuuttia töitä. Hirveästi ei jonossa seistä tai taululla aikaa vietetä. Se vaatii, että pelaaja on innostunut ja kiinnostunut omasta kehityksestään, Jokinen sanoo. 

Vaatimustaso ja sitoutuneisuus ovat avaimia huimaan tuloskuntoon.

– Maanantaisin on ylimääräiset harjoitukset, joihin tulee 8–9 hyökkääjää joka kerta. Harjoitukset ovat erittäin kovia ja pelinomaisia. Olemme pystyneet rakentamaan sellaisen arjen, että se on tarpeeksi haastavaa, mutta se vaatii myös pelaajilta sitoutumisen ja uskon. 

Viime vuonna vaikeuksia

Jokinen piiskasi ensimmäisellä Jukurit-kaudellaan joukkueen sensaatiomaisesti runkosarjassa toiseksi. Pudotuspeleissä tie tyssäsi puolivälierissä. Jokinen pokkasi ensimmäisen ammattivalmentajakautensa päätteeksi Liigan parhaan valmentajan palkinnon. 

Jokisen toinen kausi oli Mikkelissä huomattavasti haastavampi. Jukurit jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Hän nostaa esiin yhden erityisen osa-alueen, jossa ei päässyt omaan tavoitteeseensa. 

– Meille tuli paljon ohipelejä. Pelaajien pitää pystyä heittäytymään. Viime vuonna minulla oli ajoittain vaikeuksia innostaa meidän porukkaa.

Nykyinen ilmapiiri ja työkulttuuri muistuttavat enemmän debyyttikaudesta.

– Jokainen pelaaja, korostan, jokainen pelaaja haluaa kehittyä ja mennä eteenpäin. Yrittäminen on läsnä jokapäiväisessä työnteossa ja peleissä. 

– Tämä joukkue on erittäin yhtenäinen. Monta pelaajaa, jotka ovat olleet mukana koko matkan ajan. Ne pelaajat ovat tukijalka valmennukselle.

Jokinen vahvisti aiemmin MTV Urheilulle, ettei hän jatka enää ensi kaudella Mikkelissä. Tuleva osoite on vielä epäselvä.

Jukurien pelit jatkuvat perjantaina, kun Tappara saapuu vieraaksi Mikkeliin. 

Olli Jokinen vahvistaa MTV Urheilulle jättävänsä Jukurit tämän kauden jälkeen 1:16
Olli Jokinen vahvistaa MTV Urheilulle jättävänsä Jukurit tämän kauden jälkeen

Lue myös:

    Uusimmat