SM-liiga syynäsi useita tilanteita – näistä taklauksista lätkittiin pelikieltoa

Kovan onnen Ilves-pelaaja rumasti laitaan – Pelicansin Killinen suihkuun 4:04
Kovan onnen Ilves-pelaaja rumasti laitaan – Pelicansin Killinen suihkuun

Lauantain SM-liigakierrokselta asetettiin peräti neljä tapausta kurinpidon tutkintaan. Kahdesta tuomittiin pelikielto.

Pelicansin Lenni Killinen taklasi Ilveksen Santeri Virtasta lauantaina Lahdessa. Killinen sai jo ottelussa tilanteesta ulosajorangaistuksen. Liigan kurinpito laittoi päälle kahden ottelun pannan.

Killisen taklauksen näet pääkuvan videolta. 

Kurinpitopäätöksessä Killisen tekoa pidetään laitataklauksen merkit täyttävänä. Ilveksen Virtanen oli taklaushetkellä kiekoton pelaaja. 

Tässä tilanteessa Killinen suorittaa taklauksen Virtaseen takaviistosta tavalla, johon Virtasella ei ole velvollisuutta eikä mahdollisuutta varautua, päätöksessä sanotaan

Samana iltana kohtasivat myös KalPa ja KooKoo. Kurinpito tutki ottelusta peräti kolme tapausta. Vain yhdestä annettiin pelikieltoa. 

Avauserässä kouvolalaisten Ben Tardif taklasi KalPan Kasper Simontaivalta. Tardif sai ulosajon laitataklauksesta. Kurinpito arvioi tilanteen, ja tuloksena on yhden ottelun pelikelto.

KooKoon Ben Tardif kohteli kaltoin Kasper Simontaivalta – seurauksena ulosajo 1:09
KooKoon Ben Tardif kohteli kaltoin Kasper Simontaivalta – seurauksena ulosajo

KooKoon Arttu Ilomäki taklasi kuopiolaisten Aleksi Elorinnettä selästä loppusummerin soidessa. Ilomäki otti pelin loppusekunneilla ison rangaistuksen. 

KooKoon Arttu Ilomäki teloi vastustajan loppusummerin soidessa 0:36
KooKoon Arttu Ilomäki teloi Aleksi Elorinteen loppusummerin soidessa

Kurinpito päästi Ilomäen ilman lisärangaistuksia. Päähän osunut kontakti ei ollut päätöksen mukaan vältettävissä, sillä Elorinne oli matalassa asennossa. 

Myös KalPan Benjamin Korhosen tekoset tutkittiin. Radek Koblizekiin kohdistunut huitaisu ei tuottanut jatkoseuraamuksia. 

Lue myös:

    Uusimmat