Olli Jokiselle synkkä oppitunti Ruotsissa: "Kuin isät vastaan pojat"

Olli Jokisen Timråta vietiin SHL:ssä – Färjestad näytti kaapin paikan heti avauserässä 1:12
Olli Jokisen Timråta vietiin SHL:ssä – Färjestad näytti kaapin paikan heti avauserässä.

Toisen tappionsa Ruotsin SHL:ssä kokenut Olli Jokisen luotsaama Timrå IK oli suomalaisvalmentajan mukaan Färjestadia vastaan kuin poikajoukkue miesten pelissä.

Ottelu päättyi kotijoukkue Färjestadin 4–1-voittoon. Maltillisista tappiolukemista huolimatta Jokinen oli järkyttynyt omiensa esityksestä.

– He olivat meitä parempia ensimmäisestä vaihdosta viimeiseen, Jokinen tiivisti.

– He luistelivat enemmän ja kamppailivat enemmän. Me emme osallistuneet, vaan katsoimme vierestä. Ilman maalivahtiamme (Tim Juel) tämä olisi voinut päättyä pahemminkin.

– Se näytti ajoittain kuin isät vastaan pojat -peliltä, Jokinen tokaisi.

Yllä olevalla videolla ottelun maaleja avauserästä, jonka jälkeen Färjestad johti 3–1. 

Färjestad laukoi ottelussa 31 kertaa Timrån 16 kutia vastaan. Ensimmäistä kauttaan SHL:ssä valmentava Jokinen sai karlstadilaisseuran esityksestä paljon oppia.

– Tämä ottelu antoi minulle paljon tietoa, että millä tasolla Ruotsin huippujoukkue ja Euroopan huippupelaajat ovat. Meillä on paljon töitä tehtävänämme, Jokinen kommentoi.

Jokinen antoi jo kauden alla Timrån kuvaamalla videolla näytteen vaatimustasostaan. Nyt joukkueen pelaajille ei ole tiedossa ainakaan kissanpäiviä.

– Meidän täytyy kamppailla enemmän ja treenata kovempaa. Se on ainoa asia, johon voimme vaikuttaa. Et voi pelata kiekkoa ilman kamppailutilanteiden voittamista. Me saimme tänään ison oppitunnin. Hatunnosto Färjestadille, Jokinen tunnusti.

Timrå on kolmen kierroksen jälkeen SHL:ssä viimeistä edellisenä. Edellisessä ottelussaan joukkue voitti Örebron jatkoajalla.

Lue myös:

    Uusimmat