Olli Rehniltä tyly rinnastus Halla-ahon Yle-näkemyksistä: "Eikö näin toimita lähinnä Venäjällä ja Unkarissa?"

Yle logo
Rehn päättää kirjoituksensa toteamalla, ettei presidentin tehtävä ole toimia maan ylimpänä sensuuriviranomaisena.Lehtikuva
Julkaistu 11.01.2024 12:01

Jenny Mäkinen

jenny.makinen@mtv.fi

Perussuomalaiset ovat ehdottaneet tämän vuoden vaihtoehtobudjetissa, että Ylen rahoituksesta voisi leikata neljänneksen, eli 144 miljoonaa euroa. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho sanoi allekirjoittavansa tavoitteen. 

Halla-aho sanoi Ilta-Sanomien vaalitentissä, että Ylen avokätinen rahoitus ja piikki auki -mentaliteetti johtaa "mädännäisyyteen, korruptioon ja hyvä veli ja hyvä sisko -verkostoihin". Ylen budjetti on tänä vuonna 576 miljoonaa euroa.   

Halla-aho perusteli leikkauksia lisäksi näkemyksellään siitä, etteivät kaikki veronmaksajat jaa Ylen "vihervasemmistolaista maailmankuvaa".

Lue myös: Halla-aho syytti Yleä "vasemmistopropagandan" tuottamisesta – näin vastaa Yle

Presidenttiehdokas Olli Rehn otti kantaa Halla-ahon sanoihin tiedotteessaan tänään. Rehn huomauttaa, ettei Ylen uutisointi ole aina miellyttänyt häntäkään, mutta kyseenalaistaa Halla-ahon perustelut leikata Ylen journalismista koska se ei ole hänen mieleensä.

Mitä siitä seuraisi, jos maamme saisi presidentin, joka haluaa ohjeistaa Yleä kaidalle tielle ja kenties pitää muutakin mediaa kurinpidon alaisena? Eikö näin toimita lähinnä Venäjällä ja Unkarissa? Sitäkö haluamme?

Lue myös: Mediapomo: Yle tunkeutuu verovaroin kilpailijoiden tontille

Rehn päättää kirjoituksensa toteamalla, ettei presidentin tehtävä ole toimia maan ylimpänä sensuuriviranomaisena.

Presidentti puolustaa Suomen tasavallan arvoja, joiden ytimessä ovat sananvapaus ja median moniäänisyys. Koko kansan presidentin tulee puolustaa moniarvoista yhteiskuntaa ja demokratian perusarvoja, miellytti uutisointi tai ei. 

Tuoreimmat aiheesta

Politiikka