Olympialegenda Lasse Virén: Kunto päässyt rapistumaan

Nelinkertainen olympiavoittaja Lasse Virén kertoo harrastavansa juoksun sijaan tätä nykyä hyötyliikuntaa. 

Keiju Junior -juoksukoulun lanseeraustilaisuudessa tiistaina vieraillut juoksijalegenda Lasse Virén, 65, kertoo matkaavansa syksyllä Kolumbiaan, työn merkeissä vietetyn kesän jälkeen.

– Parin viikon päästä lähden kymmeneksi päiväksi Kolumbiaan huvilomalle. Käydään samalla vähän katsomassa paikkoja, joissa voisi ehkä urheilla, joskaan en minä itse. Olen aikoinaan urheillut Kolumbiassa, joten katsotaan onko siellä kehitytty. Toisella silmällä täytyy katsella ja pitää korvat auki, salaperäinen urheilulegenda vinkkaa. 

Nelinkertainen olympiavoittaja kertoo juoksun urheilulajina olevan edelleen lähellä sydäntään. Itse mies ei juoksuladulla enää kuitenkaan viihdy. 

– Kuntoni on huono, jos nyt ihan rehellisiä ollaan. Kun ei ole juossut, niin yllättävän nopeasti se kunto putoaa. Sitä pitäisi tehdä säännöllisesti. Kyllä ne hikiprojektit nykyään menevät enemmän hyötyliikunnan puolelle, mies kuvailee. 

Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin urheilijoihiin lukeutuva Virén myöntää, että silloin tällöin häntä pyydetään mukaan television tosi-tv -ohjelmiin. Urheilutähtiäkin tanssimaan opettaneeseen Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan ex-juoksija ei aio uskaltautua.  

– Osaan kieltäytyä jos joku aina välillä pyytää. En aio lähteä tanssiparketeille, sen verran jäykkä olen, mies nauraa. 


Lue myös:

    Uusimmat