Olympiamitalistin tytär seuraa isänsä jalanjäljissä – näin huimia määriä Louna Kasvio treenaa viikottain

Entinen kilpauimari Antti Kasvio valmentaa nyt tytärtään.

Moni varmasti muistaa 90-luvulta Antti Kasvion kultaa tuoneet EM- ja MM-uinnit sekä Barcelonan olympiapronssin.

Kasvion perheessä uinti on vahvasti veressä, sillä myös tytär Louna Kasvio on valinnut kilpauimarin uran. 

Antti Kasvion mukaan hänen harjoittelumääränsä takavuosina olivat suuria, mutta hän arvioi, että Louna Kasvio harjoittelee tunneissa mitattuna enemmän.

Ruokavalio muuttunut 90-luvulta

Louna Kasvio kertoo harjoittelevansa viikoittain 24 tuntia uintia. Tämän päälle tulevat vielä salitreenit ja lämmittelyt. Koska harjoittelumäärät ovat näin suuria, on ravinnolla iso merkitys harjoittelun osana.

Antti Kasvion mukaan urheilijan ravinto onkin kehittynyt vuosien mittaan merkittävästi. 

– 90-luvulla oli pääsääntöisesti maksalaatikkoa tai jotain valmisruokaa. Emme syö sellaista laisinkaan kotona, hän kertoo Huomenta Suomen haastattelussa.

– Äidin tekemiä hyviä ruokia syön. Ne toimivat hyvin, Louna Kasvio kertoo.

Kasviot ovat todellinen uintisuku, sillä perheesssä on uimareita jo neljässä sukupolvessa. Lounakin kertoo viihtyneensä vedessä pienestä pitäen.

– Kaikki aina ajattelevat, että minut on pakotettu tähän. Itse en ole ikinä kokenut sitä sillä tavalla. 

Tavoitteena pitkä ura

Antti Kasvion kilpauimarin ura päättyi melko varhain. Hän kertoo, että ei ole käynyt erityisen tarkkaan läpi uran lopettamisen syitä.

– Aika monta uitua kilometriä, ja olin jo kuitenkin voittanut olympiapronssia, MM-kultaa ja EM-kultaa. Mitä olisin voinut vielä saavuttaa?

Louna Kasvion tavoite urheilijana on nyt päästä mahdollisimman moniin arvokisoihin. Hänellä on myös suuri halu keskittyä pelkkään uintiin.

– Ehkä tavoitteeni on myös jatkaa pitkään tätä uraani.

Katso yllä olevalta videolta Antti ja Louna Kasvion Huomenta Suomen haastattelu. Haastattelun toisen osan voit nähdä Katsomosta. Louna kertoo siinä, millainen valmentaja hänen isänsä on.

Lue myös:

    Uusimmat