Olympiapyöräilijältä törkeä pusku – vastustaja keräsi romppeitaan: "En nähnyt mitään"

Olympialaisten pyöräilyn pariajossa Hollannin Jan-Willem van Schip on diskattu, kun hän puski törkeästi vastustajaa kesken kilpailun.

Pyöräilyn 200 kierroksen pariajossa eli madisonissa Hollannin Jan-Willem van Schip syyllistyi törkeään temppuun. Hän törmäsi Ison-Britannian Oliver Woodiin, kun kisaa oli jäljellä 40 kierrosta ja aiheutti britin kaatumisen. Mirrorin mukaan van Schip puski brittiajajaa päällään kontaktitilanteessa.

Wood oli täysin hämillään tapahtuneesta.

– En nähnyt mitään, minulla ei ollut mitään havaintoa. Tiedän vain, että minuun törmättiin takaa päin todella kovaa ja törmääjänä oli kisan isoin ajaja, Wood kommentoi Mirrorin mukaan.

– En tiedä mitä on tapahtunut, mutta polveeni sattuu ja takapuoleeni sattuu todella paljon. Hän törmäsi minuun erittäin kovaa. Minusta tuntui törmäystestin nukelta. Olen kuitenkin kunnossa ja jään henkiin.

Van Schip pääsi jatkamaan matkaa törmäyksen jälkeen kuin mitään ei olisi tapahtunut, mutta kisan jälkeen hän sai rangaistuksensa. Hollanti diskattiin ja van Schipille langetettiin 1000 euron sakot.

Kilpailun voittoon rullasi Portugali, Italia oli toinen ja Tanska kolmas. Iso-Britannia pääsi kaatumisesta huolimatta maaliin asti ja oli yhdeksäs.