Olympiavoittaja uusi kultansa – kisassa nähtiin kohahduttava ilmiö: "Häpeällistä"

Miesten maastopyöräily ratkesi dramaattisesti maanantaina Pariisin olympialaisissa. Ykköseksi nousi Iso-Britannian Tom Pidcock. Hänelle buuattiin kisan aikana ja myös maalialueella.

Pidcock voitti kultaa myös Tokiossa ja onnistui nyt uusimaan tempun Pariisissa. Pidcock sai kisan aikana rengasrikon ja oli 39 sekuntia perässä kisaa johtanutta Ranskan Victor Koretzkya. Pidcock onnistui kuitenkin nousemaan ohi viimeisellä kierroksella röyhkeällä ohituksella. 

Kotiyleisö ei pitänyt Pidcockin tekemästä ohituksesta, vaan hän sai buuauksia osakseen kesken kisan sekä maalialueella. Aihe nousi tapetille brittimedioissa.

– Heikkoa suorittamista yleisöltä buuata Tom Pidcockille hänen voitettua olympiakultaa. Hän ei tehnyt mitään väärää, The Guardianin toimittaja Ed Aarons kirjoitti X:ssä.

Pidcock oli samoilla linjoilla.

– Tiesin, että siitä tulisi taistelu. Hän jätti välin ja minun täytyi käyttää se hyväkseni. Se on kisaamista. Tiedän, että ihmiset voivat ajatella toisella tavalla, mutta urheilussa on kyse siitä, ettei luovuta. Se on häpeällistä, että ranskalaiset buuavat minulle, mutta minkäs teet, Pidcock sanoi BBC:lle.

Etelä-Afrikan Alan Hatherly oli kisassa kolmas. Myös suomalaisväriä oli mukana ensimmäistä kertaa koskaan maastopyöräilyssä, kun Joni Savaste oli mukana kilpailussa. Savasteen, 20, kisa päättyi kuitenkin ikävään kaatumiseen, joka tuotti pienen murtuman. 

Lue myös:

    Uusimmat