Olympiaskandaalille jatkoa – vakoilu jatkunut vuosien ajan

Kanadan naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Bev Priestman passitettiin takaisin kotimaahansa kesken olympiaturnauksen. Taustalla on avausottelua edeltänyt vakoilukohu. Kanadalaismedia TSN kertoo, että vastustajan vakoileminen olisi ollut käynnissä jo vuosien ajan.

Kaikki sai alkunsa, kun drone oli lentänyt ja kuvannut Uuden-Seelannin maajoukkueen harjoituksia. Pian tämän jälkeen kaksi Kanadan joukkueen taustahenkilöä lähetettiin kotiin olympialaisista. Lisää bensaa liekkeihin toi se, että myöhemmin myös päävalmentaja Priestman sai lähteä kisoista. TSN:n mukaan toiminta on jatkunut jo vuosia. Priestman on toiminut päävalmentajana vuodesta 2020 lähtien.

Ruotsissa tieto otettiin erityisen raskaasti, sillä se hävisi viime olympiafinaalissa juurikin Kanadalle ja vakoilun kerrotaan olleen käynnissä jo tuolloin. Ruotsin maajoukkueen maalia pilkkukisassa ratkenneessa finaalissa vartioinut Hedvig Lindahl latasi suoraa tekstiä Aftonbladetin haastattelussa.

– Sehän on superskandaali. En ole koskaan kokenut vastaavaa naisjalkapalloilussa. Se on suuri kysymys, kuinka kattavaa se on ollut, mutta se on kuitenkin huijaamista. Siitä saa etulyöntiaseman, jollaista ei ole kellään muulla. Vastustan huijaamista, pitää olla parempi, että voittaa, Lindahl sanoi.

– En halua spekuloida. Meidän on odotettava ja katsottava, mitä tutkimus kertoo. Mutta, jos olisi tietoa, mihin pelaajat laukovat pilkkunsa tai miten maalivahti reagoi, niin se antaisi etua, Lindahl jatkoi.

Lindahl ei halua sanoa enempää ennen kuin asia on selvitetty. Lindahl tuntee sympatiaa nykyisiä ja silloisia kanadalaispelaajia kohtaan, koska hän ei voi kuvitella pelaajien olleen tietoisia vakoilusta.

– Nyt heillä on kultamitali. Mitä jos se olisi huijausta, miltä kovasti töitä kentälle tehneistä pelaajista silloin tuntuisi. Mitä epäkunnioitusta, Lindahl päätti.

Kanada voitti turnauksen avausottelussa Uuden-Seelannin 2-1. Se kohtaa Ranskan toisessa ottelussaan, joka pelataan sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat