Nyt jysähti! Olympialaisten kohutemppu johti jäätävään rangaistukseen

Kanadan naisten jalkapallomaajoukkueen kuohuttanut vakoiluskandaali Pariisin olympialaisissa on johtanut merkittäviin sanktioihin.

Joukkueen päävalmentaja Bev Priestman on saanut rangaistukseksi peräti vuoden mittaisen toimitsijakiellon. Sen lisäksi Kanadan joukkueelle on lätkäisty peräti kuuden pisteen rangaistus meneillään olevissa olympialaisissa.

Fifa tiedotti rangaistuksista tutkittuaan syytöksiä, joiden mukaan Kanadan henkilökunnan jäsenet käyttivät drone-lennokkeja vakoillakseen vastustajien suljettuja harjoituksia viime viikolla. CBS:n mukaan vakoilua on tapahtunut ainakin vuodesta 2017 lähtien.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

Kanada, jonka tavoitteena on ollut puolustaa Tokion olympialaisista voittamaansa kultamitalia, on nyt suurissa vaikeuksissa. Kuuden pisteen rangaistus vaikeuttaa suuresti joukkueen etenemistä pudotuspeleihin.

Priestman, joka hyllytettiin jo ennen joukkueen ensimmäistä lohko-ottelua, on sen sijaan kielletty "osallistumasta mihinkään jalkapalloon liittyvään toimintaan" 12 kuukauden ajan.

Myös apuvalmentajat pannaan

Sanktiot sisälsivät myös noin 226 000 dollarin sakon Kanadan jalkapallolliitolle. Priestmanin lisäksi hänen apuvalmentajansa Joseph Lombardi ja Jasmine Mander saivat myös vuoden toimitsijakiellon jalkapallosta.

Kanada pelaa seuraavaksi Ranskaa vastaan sunnuntaina Saint-Etiennessä ja tarvitsee voiton pysyäkseen hengissä turnauksessa.

Kanada voitti avausottelunsa, mutta sen on voitettava myös kaksi seuraavaa lohko-otteluaan, jotta sillä olisi minkäänlaisia toiveita päästä puolivälieriin.

Kanadan väliaikaisluotsina toimii Andy Spence, joka valmensi aiemmin Evertonin naisjoukkuetta ja liittyi Priestmanin taustatiimiin vuonna 2022.

Lue myös:

    Uusimmat