Olympiaturistit joutuvat kaivamaan kuvettaan – aluehallinto vastasi Pariisin pormestarin suureen huolenaiheeseen: "Se on reilu hinta"

Metrolippujen hinta on lähes tuplaantumassa ensi kesän Pariisin olympialaisiin.

Ranskan pääkaupungin pormestari Anne Hidalgo varoitti viime viikolla, että Ile-de-Francen aluehallinnon tarjoama julkinen liikenne tulee olemaan kisojen aikaan riittämätöntä. 

– Tulemme lisäämään julkisen liikenteen tarjontaa olympialaisten aikana. Ei tule kuuloonkaan, että alueen asukkaat maksaisivat tästä aiheutuvat lisäkustannukset, alueneuvoston puheenjohtaja Valerie Pecresse kirjoittaa sosiaalisen median julkaisussaan.

Pecressen mukaan kuukausi- tai vuosikortin omistavat paikalliset tullaan jättämään hinnankorotusten ulkopuolelle, ja kaupunkiin suuntaavilta kisaturisteilta veloitetaan "reilu hinta".

– Aiomme luoda uuden Pariisi 2024 -lipun, joka mahdollistaa matkailijoiden liikkumisen koko Ile-de-Francen alueella. Se maksaa 16 euroa päivää kohden ja enintään 70 euroa viikossa. Se on reilu hinta.

Yksittäisen metrolipun hinta on 20. heinäkuuta ja 8. syyskuuta välisenä aikana neljä euroa. Kuukausikortin normaalihinta on 84,10 euroa.

Olympialaiset järjestetään 26. heinäkuuta ja 11. elokuuta välisenä aikana, paralympialaiset 28. elokuuta ja 8. syyskuuta välisenä aikana.

 

Lue myös:

    Uusimmat