Opetusministeri Li Andersson lupaa HS:n mielipidesivuilla: Hallitus panostaa lähes 30 miljoonaa opiskelijahuoltoon

7:50img
Opetusministeri Li Andersson (vas.) vieraili Huomenta Suomessa keskiviikkoaamuna keskustelemassa muun muassa opiskelijoiden loma-ajan toimeentulosta.
Julkaistu 11.07.2019 09:52
Toimittajan kuva
Leo Jaakkonen

leo.jaakkonen@mtv.fi

Opetusministeri Li Andersson (vas.) kertoo, että hallitus lisää 29 miljoonaa euroa opiskelija- ja oppilashuollon rahoitukseen. Andersson kirjoittaa asiasta Helsingin Sanomien mielipidesivuilla.

Hallituksen tavoitteena on vahvistaa nuorten psykososiaalisen tuen palveluita ja siten parantaa myös koulujen matalan kynnyksen palveluita, Andersson kirjoittaa.

Andersson muistuttaa HS:n mielipidekirjoituksessaan, että masennuksen ja ahdistuneisuushäiriön määrä opiskelijoiden keskuudessa on lähes kolminkertaistunut vuosituhannen alusta.

– Omasta pahoinvoinnista ja mielenterveyden ongelmista puhuminen ei ole helppoa. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että nuorten pahoinvointiin suhtaudutaan vakavasti ja madalletaan kynnystä asioiden käsittelemiseksi niin ammattilaisten kanssa kuin myös julkisessa keskustelussa, Andersson kirjoittaa.

Lue myös: Opetusministeri Li Andersson tyrmäsi panostukset opiskelijoiden kesälomiin – keskustelun avannut liitto vaatii toimenpiteitä toimeentulon parantamiseksi

Andersson myös kirjoittaa, että väestön koulutustasoa tulee nostaa. Opetusministerin sanoo, että jokaisen nuoren pitää tulevaisuudessa suorittaa toisen asteen tutkinto ja korkeakoulututkinnon suorittaneiden osuuden nuorten aikuisten keskuudessa täytyy kasvaa 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Ei rahaa opiskelijoiden lomiin

Opiskelijoiden jaksaminen nousi keskusteluun sen yhteydessä, kun Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) kysyi kannanotossaan, miksi opiskelijoilla ei ole tuettua kesälomaa. Asiasta syntyi vilkasta some-keskustelua.

Keskiviikkona ministeri Andersson kertoi MTV:n Huomenta Suomessa, ettei opiskelijoiden tuettuun lomailuun ole varaa.

– On selvää, ettemme pysty luomaan erillisiä järjestelmiä siihen, miten voisimme turvata opiskelijoiden toimeentulon loman aikana, Andersson kommentoi.

Sen sijaan Andersson piti tärkeänä, että opiskelijoiden jaksaminen on noussut julkiseen keskusteluun SYL:n avauksen jälkeen.

Lue myös: Kommentti: Opiskelijaporsaat keksivät vaatia lomaa, ja kaikki onnistui liki täydellisesti – ottakaa mallia, isommat ja pienemmät!

Tuoreimmat aiheesta

Hallitus