Ott Tänakin ulosajoa seurasivat pitkät minuutit – Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi kertovat tilanteesta

Tähän päättyi Ott Tänakin ralli – Hyundai kyljellään ojassa 0:46
Tähän päättyi Ott Tänakin ralli – Hyundai kyljellään ojassa

Suomen MM-rallin kolmannen erikoiskokeen ensi hetkillä elettiin pitkiä minuutteja, kun Ott Tänakin ja Martin Järveojan tiedettiin ajaneen pätkän alkuvaiheilla ulos, mutta juuri tämän enempää tietoa ei ollut saatavilla.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Soisiaalisessa mediassa julkaistun videon perusteella Tänakin auton perä karkasi ojaan peltoaukealla vasemmalle kääntyvässä mutkassa ja auto pyörähti katon kautta ympäri ojaan. Siellä odotti yksinäinen koivu, johon vauhti lopulta tyssäsi.

Erikoiskoe keskeytettiin, mutta mitään kuvaa paikan päältä ei ollut saatavilla.

MTV Urheilun selostaja Aleksis Ärje ja Riku Tahko jakoivat suorassa lähetyksessä tietoa, jonka mukaan pätkälle on lähtenyt poliisi ja ambulanssi. Erikoiskoe oli keskeytettynä reilun 20 minuutin ajan, ja kun Toyotan Elfyn Evans starttasi pätkälle 21 minuuttia alkuperäistä lähtöaikaansa myöhemmin, monet vetivät sen johtopäätöksen, että tilanteesta oli selvitty ilman kovin vakavia jälkiseuraamuksia.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Hyundai tiedotti Tänakin olevan kunnossa, mutta Järveoja oli kuljetettu sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Lähtöpaikalla omaa vuoroaan odottaneille muille kuljettajille tilanne oli erittäin vaikea, sillä heilläkään ei ensi alkuun ollut saatavilla mitään tietoa.

– Eihän se ikinä tietenkään kiva tilanne ole, mutta kyllä siinä keskittyy sen verran siihen omaan tekemiseen, että odotetaan vain, lähdetäänkö pätkälle vielä uudestaan. Totta kai siinä toivoo, että – kuka ikinä onkaan ulosajossa ollut – ukot ovat kunnossa. Sehän nyt on se pääasia ja tieto, jota siinä odotetaan, Rovanperä kertoi päivähuollossa.

– Aika iso epätietoisuushan siinä oli, että mitä on käynyt, ja mekään emme saaneet infoa. Sitten kun näkee, että menee mediheliä, niin kyllähän se tuntui kurjalta. En sano, että kaikki hyvin on, mutta hengissä ovat ja mitään peruuttamatonta ei kai ole tapahtunut, Tänakin tallikaverina Hyundailla ajava Lappi sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat