Esapekka Lappi kommentoi katkeraa keskeytystään

Esapekka Lappi rysäyttää rajusti puuhun: "Se on siinä!" 3:28
Esapekka Lappi rysäyttää rajusti puuhun: "Se on siinä!"

Esapekka Lappi oli perjantaiaamuna varsin kelvollisessa vauhdissa Suomen MM-rallissa, mutta iltapäivän ensimmäinen erikoiskoe päätti Hyundain suomalaiskuljettajan taistelun kärkisijoista.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ulosajo sattui kapealla ja ilmeisen pehmeällä metsäautotiellä, johon päivän ensimmäinen ajokerta oli kaivanut valtavat urat. Toyotan Sébastien Ogier oli jo ennen Lappia suurissa ongelmissa vastaavassa paikassa ja kertoi myöhemmin ek-maalissa vihanneensa kyseistä pienen tien osuutta.

Mutta toisin kuin Ogier, Lappi ei selvinnyt omasta tilanteestaan niin sanotusti kuivin jaloin. Auto otti osumaa aivan tien vieressä olleeseen puuhun ja sinkoutui siitä vielä keula edellä toiseen.  

– Pohjasi auto urassa. Ensin pomppasi perä, ja sitten keula meni alemmas. Sitten keula pohjasi ja siirsi linjaa, ja sitten ei ollutkaan tilaa. Siinä oli puita seuraavaksi, Lappi kertasi tilannetta pari tuntia sen jälkeen.

– Se oli uusi tie, varmaan jopa tätä varten tehty. En ole ihan varma siitä, mutta näytti siltä. Sillä saadaan yhdistettyä pidemmäksi tuo pätkä. Ihan selvää se oli, että siihen tulee syvät urat. En tietenkään osannut odottaa, että se noin pomppii siinä. Jonkin verran hiljempaa tultiin kuin aamulla, ja kartturinkin mielestä tultiin todella hiljaa.

Lappi arvioi vauhtia olleen noin 70 kilometriä tunnissa, ja tv-grafiikat tarjosivat vastaavanlaisia lukemia.

– Liian kovaa silti.

Jo ennen Lappia Hyundai oli menettänyt kisasta Ott Tänakin, joka ajoi ulos päivän toisella erikoiskokeella. Kartturi Martin Järveoja loukkasi itseään tilanteessa niin, että hän viettää ainakin vielä lauantain vastaisen yön sairaalassa – tallin mukaan varotoimenpiteenä. 

Ennen haastatteluun tuloa Lappi jutteli Hyundain huoltoalueella pienen tovin Tänakin ja tallipäällikkö Cyril Abiteboulin kanssa.

– Totta kai he (tallin johto) ovat pettyneitä. Ilman muuta. Se on ihan selvä juttu. Mutta he ymmärtävät myös. Noin voi kuitenkin aika helposti käydä.

Lapin on tarkoitus palata kilpailuun lauantaiaamuna. Sunnuntailta on jaossa vielä 12 pistettä.

– Ei se nyt tässä hirveästi lohduta. Totta kai hyvä, että on mahdollista saada tiimille vielä pisteitä.

– Jotenkin on vaikea kasata. Tuntuu huonolta.

Esapekka Lappi kommentoi keskeytystään: " Vauhtia ei ollut paljon mitään" 2:06
Esapekka Lappi kommentoi keskeytystään: " Vauhtia ei ollut paljon mitään"

Lue myös:

    Uusimmat