Otto Virtanen hurjassa iskussa US Openissa

Suomalaispelaaja Otto Virtanen oli loistovireessä Yhdysvaltain avoimessa tennisturnauksessa, kun hän eteni Suomen aikaa myöhään tiistai-iltana miesten kaksinpelin toiselle kierrokselle. Virtanen oli avauskierroksen ottelussaan omaa luokkaansa, kun hän kukisti Ranskan Quentin Halysin neljässä erässä lukemin 6–3, 6–3, 6–7 (4–7), 6–2.

Virtasen tapaan karsintojen kautta pääsarjaan selviytynyt Halys (ATP-119) ei missään vaiheessa löytänyt vastausta suomalaisen pelivireeseen, sillä ranskalaispelaaja ei onnistunut murtamaan Virtasen syöttöä kertaakaan.

Kaksi ensimmäistä erää helposti voittaneella suomalaisella oli mahdollisuus paketoida ottelu kolmannessa erässä, sillä hänellä oli 6–5-tilanteessa kaksi ottelupalloa Halysin syöttövuorolla. Kovalyöntinen ranskalainen onnistui kuitenkin kääntämään erän itselleen katkaisupelin kautta.

Neljännessä erässä Virtanen oli jälleen yliovimainen, sillä suomalaispelaaja onnistui murtamaan Halysin syötön kahteen otteeseen.

Voimakasta peruslyöntipeliään etevästi pysäytyslyönneillä sekoittaneen Virtasen hallinnasta kertoo jotain se, että US Openin turnaussivujen mukaan suomalainen löi ottelussa peräti 57 läpilyöntiä ja vain 13 pakottamatonta virhettä. Halysin vastaavat lukemat sen sijaan olivat 43 ja 41.

Vastus kovenee

23-vuotias Virtanen eteni toista kertaa urallaan toiselle kierrokselle grand slam -turnauksessa. Edelliskerran Virtanen nähtiin toisella kierroksella heinäkuussa pelatussa Wimbledonissa. Tuolloin hän taipui viisieräisessä taistossa Yhdysvaltojen Tommy Paulille.

Kauden viimeisen grand slam -turnauksen toisella kierroksella Virtasen vastus kovenee merkittävästi, sillä hän kohtaa joko kymmenenneksi sijoitetun Australian Alex de Minaurin (ATP-10) tai Yhdysvaltain Marcos Gironin (ATP-46).

Lue myös:

    Uusimmat