Otto Virtanen ratkaisuhetkillä rautaa Yhdysvaltojen avointen karsinnoissa

Tennispelaaja Otto Virtanen eteni maanantaina Yhdysvaltain avointen miesten kaksinpelin karsintojen toiselle kierrokselle, kun hän kellisti Britannian Liam Broadyn suoraan kahdessa erässä 7–5, 7–6 (9–7).

Ottelun ruosteisesti aloittanut Virtanen oli avauserää jo 2–5-tappiolla, mutta viisi peliä putkeen napannut suomalainen onnistui kääntämään erän edukseen lukemin 7–5.

Toinen erä noudatti samaa käsikirjoitusta, sillä Virtanen löysi itsensä uudestaan 2–5-tappioasemista. Suomalaispelaaja terästäytyi kuitenkin jälleen ratkaisuhetkillä ja kepitti maailmanlistalla sijalla 287 olevan brittipelaajan katkaisupelin kautta.

Maailmanlistalla sijalla 125 majaileva Virtanen kohtaa karsintojen toisella kierroksella Britannian Paul Jubbin, jonka nimi löytyy maailmanlistalta sijalta 193.

23-vuotias Virtanen metsästää uransa neljättä pääsarjapaikkaa grand slam -turnauksissa. Viime vuonna hän debytoi Yhdysvaltain avoimissa, kun taas tänä vuonna hän on esiintynyt Ranskan avoimissa ja Wimbledonissa.

Pääsarjan ovat aukeavat kolmella voitolla.