Oulun käräjäoikeus vapautti talousrikoksista syytetyn "Palestiinan prinssin”

Saksasta Oulun käräjäoikeuteen talousrikossyytteisiin vastaamaan tuotu Rami Daoud Jaber, 43, on vapautettu tutkintavankeudesta ja hän on poistunut Oulusta.

"Palestiinan prinssinä" tunnetun Jaberin oikeusistuntoon oli Oulun käräjäoikeudessa varattu aikaa neljä päivää, mutta syytteet saatiin käsiteltyä kahdessa päivässä.

Jaberin puolustusasianajajan, varatuomari Jukka Pentikäisen mukaan Jaber on vapautettu tiistaina viimeisen syytteen käsittelyn jälkeen ja hän on jo lähtenyt Oulusta.

Jaberia syytetään kahdesta törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta vuosilta 2016 - 2019. Syytteistä käydään seuraamuskeskustelu syyskuussa, kun Oulun käräjäoikeus on saanut Saksasta Jaberin sikäläiseen tuomioon liittyvät asiakirjat. Tämän jälkeen annetaan tuomio. Syyttäjä vaatii Jaberille vähintään kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta ja liiketoimintakieltoa.

Jaberia ei ole velvoitettu osallistumaan seuraamuskeskusteluun.

Jaberin yhtiökumppanin Guy Yirachin oikeudenkäynti käydään, kun mies on tavoitettu USAsta ja saatu Ouluun. Tähän oikeudenkäyntiin Jaber on ilmoittanut haluavansa osallistua.

Lue myös:

    Uusimmat