Venäjämielinen Georgialainen unelma -puolue matkalla vaalivoittoon?

Georgiaa hallitseva Georgialainen unelma -puolue on selvässä johdossa ääntenlaskennassa, kertovat vaaliviranomaiset, kun 70 prosenttia vaalipiireistä on laskettu.

Hallituspuolue on osittaisten tulosten mukaan saanut 53 prosenttia äänistä opposition jäädessä runsaaseen 38 prosenttiin.

Georgialainen unelma -puolue itse väittää niin ikään saavansa parlamenttiin selvän enemmistön.

Oppositiota kannattavan televisioaseman tilauksesta tehdyssä ovensuukyselyssä heti äänestyksen päätyttyä opposition ääniosuudeksi kerrottiin liki 52 prosenttia, ja Georgialaisen unelman vajaat 41 prosenttia.

Georgiasta tuli EU:n ehdokasmaa viime vuoden joulukuussa. Maan poliittisen kehityksen seurauksena jäsenyysprosessi on ollut pysähdyksissä.

Unkari ehti jo onnittelemaan

Unkarin kansallismielinen pääministeri Viktor Orban ehätti heti onnittelemaan valtapuoluetta jo aiemmin illalla. Sen mukaan Georgialainen unelma otti ylivoimaisen voiton.

– Georgian kansa tietää, mikä on heidän maalleen parasta, ja he saivat tänään äänensä kuuluville, Orban kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Georgian oppositiota edustavan Yhdistyneen kansallisen liikkeen puheenjohtaja Tina Bokutshava oli täsmälleen päinvastaista mieltä.

– Georgian kansa ja Eurooppa ovat voittaneet, hän sanoi.

Myös Georgian presidentti Salome Zurabishvili ylisti vaalitulosta voitoksi "eurooppalaiselle Georgialle".

Juttu täydentyy.

Lue myös:

    Uusimmat