Pääministeri Frederiksen on järkyttynyt, mutta kunnossa

Perjantaina pahoinpidelty Tanskan pääministeri Mette Frederiksen kertoo olevansa kunnossa, mutta järkyttynyt ja suruissaan tapahtuman johdosta.

– Olen suruissani ja järkyttynyt eilisen tapahtuman takia, mutta muuten kunnossa.

Frederiksen kertoi tarvitsevansa nyt rauhaa sekä sielulleen että ruumiilleen ja aikovansa viettää aikaa perheensä kanssa. Pääministeri kiitti kaikkia heitä, jotka ovat lähettäneet hänelle tuki- ja kannustusviestejä.

Pääministerin kanslia kertoi aiemmin, että Frederiksen sai pahoinpitelyssä vähäisen niskavamman, mutta on muuten kunnossa. Hän kuitenkin perui lauantaille suunnitellun ohjelmansa.

Epäilty pysyy vangittuna

Tuomioistuin määräsi pahoinpitelystä epäillyn miehen pysyvän vangittuna 20. kesäkuuta saakka. Pahoinpitelystä epäilty on 39-vuotias puolalaismies. Hän on kiistänyt syyllisyytensä.

Frederikseniä pahoinpideltiin perjantaina, kun hän oli kävelemässä Kööpenhaminan keskustassa.

Kanslian mukaan pääministeri vietiin pahoinpitelyn jälkeen sairaalaan, missä hänellä todettiin vähäinen niskan retkahtaminen.

Epäilty todennäköisesti päihtynyt

Tanskan median silminnäkijöiltä keräämien tietojen mukaan Frederikseniä vastaan kävellyt mies tönäisi tätä niin kovaa, että pääministeri horjahti voimakkaasti ja oli kaatua.

Kööpenhaminan poliisin mukaan pahoinpitelyn taustalla ei ainakaan tällä hetkellä uskota olevan poliittista motiivia. Poliisi kommentoi asiaa viestipalvelu X:ssä.

Tuomarin mukaan kaikki viittaa kuitenkin siihen, että epäilty on tapahtumahetkellä tiennyt, kuka Frederiksen on. Tuomarin mukaan on siksi perusteltua epäillä, että mies on syyllistynyt väkivaltaan julkisessa palveluksessa olevaa henkilöä kohtaan.

Lauantaina oikeuden edessä epäilty kertoi pitävänsä Frederikseniä hyvänä pääministerinä. Poliisikuulustelussa hän oli kertonut yllättyneensä nähdessään pääministerin kadulla.

Poliisi on kuvaillut medialle epäillyn olleen tapahtumahetkellä todennäköisesti päihtynyt ja huumeiden vaikutuksen alaisena.

Lue myös:

    Uusimmat