Norjalaismediat: Prinsessa Mette-Maritin Marius-pojan pahoinpitelysyytöksistä lisää tietoa – ex-tyttöystävältä rajuja väitteitä

Norjan prinsessa Mette-Maritin poikaa Marius Borg Høibya epäillään kumppaninsa pahoinpitelystä sekä ilkivallasta uhrin asunnolla.

Norjan kruununprinsessa Mette-Maritin  vanhinta poikaa Marius Borg Høibya, 27, syytetään sekä pahoinpitelystä että vahingonteosta. Borg Høibyn pahoinpitelysyytteestä uutisoitiin norjalaismedioissa 6. elokuuta.

Norjalainen VG-lehti kertoo lähteisiinsä nojaten uutta tietoa Borg Høibyn tapauksesta. Väitetty pahoinpitely on lehden mukaan tapahtunut sunnuntain vastaisena yönä 4. elokuuta uhrin asunnossa Oslon Frognerissa Borg Høibyn mentyä asunnolle. Lehden tietojen mukaan Borg Høiby ja uhri olisivat olleet suhteessa. 

Välikohtauksen aikana Borg Høibyn väitetään kohdistaneen uhriin väkivaltaa sekä vahingoittaneen useita esineitä asunnossa. Vahinkoihin kerrotaan kuuluneen muun muassa seinään isketty veitsi, rikkinäinen lamppu ja rikkinäinen lasi. 

Oslon poliisipiiri tiedotti viikon alussa, ettei poliisilla ole tietoa siitä, että uhri olisi saanut tilanteessa vakavia vammoja, mutta tutkinnan osana on selvittää uhrin vammojen tarkka laajuus. 

Välikohtauksen jälkeen Borg Høiby oli lähteiden poistunut uhrin asunnolta ja poliisi pidätti hänet myöhemmin. VG:n tietojen mukaan Borg Høiby olisi ollut väitetyn pahoinpitelyn jälkeen uhriin yhteydessä puhelimitse ainakin kahdesti. Yhteydenpidon väitetään koostuneen kahdesta puhelinkeskustelusta, jotka nauhoitettiin ja jotka ovat nyt myös osa poliisitutkintaa. 

Lähteiden mukaan Borg Høiby olisi puheluiden aikana esittänyt uhkauksia muun muassa uhrin tavaroiden polttamisesta sekä puhuneen uhrista karkeaa kieltä käyttäen ja esittänyt syytöksiä tätä kohtaan. 

Borg Høiby pidätettiin sunnuntaipäivänä 4. elokuuta sen jälkeen, kun uhrin ystävä oli soittanut poliisille. Norjalaismedioiden mukaan poliisi olisi tutkimassa myös muita tapauksia, joissa Borg Høibyn väitetään syyllistyneen ilkivaltaan. 

Borg Høiby entinen tyttöystävä Juliane Snekkestad, 29, jakoi hiljattain yksityisellä Instagram-tilillään norjalaisen Se og Hør -lehden mukaan pitkän päivityksen entisestä kumppanistaan, jossa väitti joutuneensa itsekin väkivallan kohteeksi seurustellessaan Borg Høibyn kanssa. Snekkestad ja Borg Høiby seurustelivat vuosina 2018-2022.

– Viime päivät ovat olleet outoja ja tuskallisia. Viimeisen viikon aikana olen saanut paljon puheluita, viestejä ja kysymyksiä liittyen eksääni kohdistuviin syytöksiin.

Snekkestad kirjoitti haluavansa ennen kaikkea lähettää lämpimiä ajatuksia tapauksen uhrille ja totesi, että vaikka hänen lähipiirinsä ja ystävänsä ovat tienneet asiasta, ei hän halua enää vaieta siitä.

– Ja vastatakseni kysymyksiin: Kyllä. Kyseinen henkilö on aiemmin kohdistanut minuun henkistä ja fyysistä väkivaltaa. Psyykkinen väkivalta on ollut minulle kaikkein raainta.

Kirjoituksessaan Snekkestad kertoo, ettei halua hakea julkaisullaan huomiota tai "parrasvaloja". 

On vain tärkeää korostaa sitä, mitä monet ihmettelevät: tätä on tapahtunut ennenkin. Ja tämä on lopetettava nyt. Se, että yhä useammat naiset joutuvat alttiiksi tälle, ei voi enää jatkua, ja tunnen velvollisuudekseni jakaa sen.

Kruununprinsessa Mette-Marit on naimisissa kruununprinssi Haakonin  kanssa. Borg Høiby on Mette-Maritin ja hänen entisen kumppaninsa Morten Borgin lapsi. 

Lue myös:

    Uusimmat