Pääministeri Marin huolissaan nuorten jengiväkivallasta: "Siihen on puututtava nyt, kun vielä voimme..."

1:28img
HS:n mukaan Vallilassa tapahtunut henkirikos liittyy samaan ilmiöön. Katso, mitä MTV Uutiset Live kertoi tapauksesta tuoreeltaan.
Julkaistu 10.11.2020 14:14
Toimittajan kuva

Tea Manninen

tea.manninen@mtv.fi

Pääministeri Sanna Marin ja sisäministeri Maria Ohisalo ottivat sosiaalisessa mediassa kantaa nuorten väkivaltaisuuteen ja jengiytymiseen.

Helsingin Sanomat kertoi tiistaina Helsingin keskusta-alueella ja osassa pääkaupunkiseudun lähiöistä liikkuvasta yli sadan hengen nuorisojoukosta, joka käyttäytyy vaarallisesti ja aiheuttaa huolta viranomaisissa.

Lue myös:  HS: Helsingissä liikkuu vaarallisesti käyttäytyvä nuorisojoukko, nuorimmat 13-vuotiaita – ryöstöjen taustalla uusi ilmiö

Pääministeri Sanna Marin otti asiaan kantaa Twitterissä.

Hän totesi, että nuorten väkivaltaan ja jengiytymiseen on suhtauduttava vakavasti.

– Siihen on puututtava nyt, kun vielä voimme välttää tilanteen kärjistymisen, hän kirjoittaa.

– Meidän on torjuttava väkivaltaa ja ehkäistävä siihen johtavia syitä. Katujen tulee olla turvallisia kaikille.

Myös sisäministeri Ohisalo on ottanut Twitterissä kantaa uutiseen.

Hänen mukaansa ilmiö ei ole uusi ja hän kertoo keskustelleensa siitä jo aiemmin muun muassa Helsingin poliisin ja sosiaalityön ammattilaisten kanssa.

Hän jatkaa, että korona on kärjistänyt nuorten vaikeuksia.

– Poikkeuksellisina aikoina kohtaamisten varmistaminen on erityisen tärkeää. Tästä työstä hieno esimerkki on Ankkuritoiminta, jossa poliisi tekee yhteistyötä sosiaalitoimen, terveystoimen, nuorisotoimen ja myös oppilaitosten kanssa.

Lue myös: Poliisi Helsingin ongelmanuorista: Yhä useampi kantaa teräasetta – "Ryöstörikoksissa maahanmuuttajataustaiset alaikäiset yliedustettuna"

Ohisalon mukaan tavoitteena on parantaa rikoksilla oirehtivien nuorten hyvinvointia ja tukea nuorten kasvua niin, että vältetään haitallista kehitystä ja puututaan välittömästi elämänhallintansa kanssa vaikeuksissa olevan toimintaan, jotta nuoren elämä saadaan nopeasti oikeille raiteille.

Hän huomauttaa, että jokainen nuori tarvitsee arkeensa turvallisia kohtaamisia aikuisten kanssa

– Suomessa ei saa syntyä näköalattomuutta, joka ajaa ihmisiä epätoivoisiin tekoihin. Keskeistä on eriarvoisuuden vähentäminen. Jotta Suomi on jatkossakin maailman turvallisin maa, on jokaisen pystyttävä luottamaan muihin ihmisiin ja viranomaisiin. Kukaan ei saa jäädä yksin.

Tuoreimmat aiheesta

Nuoret