Pääministeri Sanna Marin (sd.) piti oman tiedotustilaisuutensa myös Suomen lehdistölle Marinin ja Ruotsin pääministeri Ulf Kristerssonin tiedotustilaisuuden jälkeen.
Marinilta kysyttiin pitkälti samaa, mitä pääministereiden aiemmassa tiedotustilaisuudessa kysyttiin: Suomen ja Ruotsin Nato-prosessista ja siitä, onko mahdollista, että Suomi liittyisi Natoon ennen Ruotsia.
Marinilta kysyttiin myös, että näkisikö hän tarpeelliseksi, että jokin suurempi Nato-maa, esimerkiksi Yhdysvallat, tai itse Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg tekisi uuden ulostulon, jotta Ruotsin ja Turkin neuvottelujen solmu aukeaisi.
– Näkisin näin, että tässä tilanteessa on syytä pysyä rauhallisena. Tärkeä viesti on se, että Suomi ja Ruotsi jakavat yhteisen turvallisuusympäristön. Molempien maiden sekä Naton intressissä on se, että Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon yhtäaikaisesti. Sillä on turvallisuuspoliittiset ulottuvuutensa ja se ei ole mikään pieni kysymys. Kyse ei ole vain siitä, että olemme hyviä naapureita.
Pääministeri Marinista on harmillista, että Ruotsia pidetään tässä asiassa häirikkönä.
Lue myös: "Ruotsi ei ole ongelman aiheuttaja" – Nato-prosessin keskellä olevat pääministerit Marin ja Kristersson pitivät tiedotustilaisuuden
Marin painotti myös, että on tärkeää, ettei Suomen ja Ruotsin välille synny railoa. Tässä pääministeri viittasi kysymykseen siitä, pitäisikö Suomen liittyä Natoon ennen Ruotsia.
Ilta-Sanomat kertoi tänään julkistamassa kyselyssään, että 53 prosenttia kyselyyn vastanneista näkee, ettei Suomen Natoon liittyminen saa olla riippuvainen siitä, millainen Ruotsin aikataulu on.
Pääministeri toisti saman viestin, joka on kuultu niin ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.), Ruotsin kuin myös Naton suunnalta:
– Suomen ja Ruotsin on syytä liittyä Natoon yhtäaikaisesti. Se on meidän etumme ja se on Naton etu.