Paavi ja presidentti ottivat kantaa: "Kuolemaantuomitun" pojan vanhemmat saivat 48 tuntia lisäaikaa

charlie gard
Pienen Charlie-pojan vanhemmilla on takanaan useamman kuukauden kestänyt taistelu. AllOverPress, Instagram
Julkaistu 11.07.2017 16:33

MTV LIFESTYLE

Sairaan lapsen vanhemmille on annettu 48 tuntia aikaa löytää todisteita pitääkseen lapsensa elossa.

Charlie Gard on aivovauriosta kärsivä vauva, joka ei voi nähdä, kuulla, liikkua, syödä tai hengittää itsenäisesti. Vanhemmat ovat tehneet kaikkeensa pitääkseen lapsen elossa ja viedäkseen hänet kokeellisiin hoitoihin Yhdysvaltoihin. Hävittyjen oikeustaistelujen jälkeen vanhemmat vetosivat asiassa jopa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, joka kuitenkin yhtyi aikaisempiin tuomioihin ja määräsi pojan elämää ylläpitävät koneet sammutettaviksi. 

Pojan kohtalon luultiin olleen jo sinetöity, kunnes paavi ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ottivat kantaa aiheeseen. Näiden kannanottojen myötä tapaus on otettu uudelleen käsittelyyn. Vatikaanin valtiosihteeri Pietro Parolin mukaan he tekevät kaiken voitavansa, ja paavin on kerrottu jopa harkitsevansa vatikaanin kansalaisuuden antamista sairaalle pojalle. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Uutissivusto Guardianin raportin mukaan tuomioistuin on nyt antanut Charlien vanhemmille, Connie Yatesille ja Chris Gardille, 48 tuntia aikaa löytää uusia merkittäviä todisteita, jotka puoltaisivat Charlien viemistä hoitoon Yhdysvaltoihin. Tuomioistuin kokoontuu kuulemaan mahdollisia todisteita torstaina.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Charlien tapauksen saama huomio poikkeuksellista

Charlien tilan aiheuttaa harvinainen geneettinen sairaus, jossa mitokondrion energiantuotannon ehtyminen estää kehoa tarjoamasta energiaa lihaksille, munuaisille ja aivoille. Yhdysvaltalaisen lääkärin mukaan uusi hoitomuoto antaisi pojalle kymmenen prosentin parantumismahdollisuuden. Vaikka hoito tehoaisi, se ei kuitenkaan parantaisi aivovaurioita, joita hänen tilansa on jo ehtinyt aiheuttaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pennsylvanian yliopiston professori Jonathan D. Morenon mukaan Charlien tapauksen kaltaisia päätöksiä tehdään koko ajan, ja tästä syystä onkin erittäin epätavallista, että jokin yksittäinen tapaus leviää näin globaalille asteelle. Tapaus on professorin mukaan kasvanut vaikeaksi moraaliseksi ja eettiseksi kysymykseksi.

Lähteet: Telegraph, Guardian, Jezebel 

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lapset