Pahannäköinen loukkaantuminen: Aleksander Barkov talutettiin ulos kaukalosta

Jääkiekon NHL:n hallitseva mestarijoukkue Florida Panthers koki ikäviä hetkiä vierasottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Joukkueen suomalaiskapteeni Aleksander Barkov loukkaantui aivan ottelun lopulla.

Tappioasemassa ollut Florida pelasi ilman maalivahtia ja Barkovin maila hajosi alimpana pelaajana. Suomalainen ryhtyi luistelukilpaan Ottawan Tim Stützlen kanssa. Stützle teki tilanteessa maalin.

Pahaksi onnekseen Barkov liukui kovalla vauhdilla jalat edellä päin laitaa. Tuskainen suomalainen jouduttiin taluttamaan ulos kaukalosta.

Florida hävisi kauden toisen ottelunsa maalein 1–3. Joukkueen suomalaispelaajat eivät päässeet ottelussa tehopisteille.

Panthers kertoi kotisivuillaan, että Barkovin tilanteesta tiedotetaan vasta seuraavana päivänä, eli Suomen aikaan aikaisintaan perjantaina iltapäivällä.

Kapanen heti pisteille

Boston Bruins voitti Montreal Canadiensin 6–4. Vierasjoukkue Montrealin riveissä debytoi suomalaishyökkääjä Oliver Kapanen, joka syötti joukkueensa kolmannen maalin.

Kapanen sai ottelussa peliaikaa reilut 10 minuuttia ja suomalainen laukoi kerran.

Montrealin toinen suomalaishyökkääjä Joel Armia syötti kaksi maalia. Porilainen sai ottelussa kahden minuutin jäähyn, pelasi hieman alle 15 minuuttia, laukoi kahdesti ja taklasi kerran.

Bostonin tolppien välissä pelasi Jeremy Swayman, joten suomalaisvahti Joonas Korpisalo oli lepovuorossa.

Erik Haula innokkain taklaaja

New Jersey Devils hävisi 2–4 kotonaan Toronto Maple Leafsia vastaan. New Jerseyn Erik Haula pelasi ottelussa lähes 15 minuuttia ja laukoi kolmesti. Porilainen oli New Jerseyn innokkain taklaaja viidellä niitillä.

New Jersey kertoi harmillisia suomalaisuutisia, sillä puolustaja Santeri Hatakan harjoitusottelussa Montrealia vastaan vahingoittunut olkapää on leikattu. New Jersey ei kertonut, kauanko riihimäkeläinen on sivussa.

23-vuotias pakki nousi viime keväänä New Jerseyn pelaavaan kokoonpanoon ja pääsi kaukaloon 12 ottelussa.