Jesse Puljujärven Pittsburghille rökäletappio – suomalainen ahkerana

Pittsburgh Penguins kärsi ruman 0–6-tappion New York Rangersille jääkiekon NHL:ssä.

Penguinsin kauden ensimmäinen kotiottelu oli tuskainen. Rangersin ykkösnimi oli Chris Kreider, joka teki kaksi maalia.

Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko jäi ottelussa pisteittä. Kakko sai peliaikaa vajaan vartin, laukoi peräti viidesti, blokkasi yhden laukauksen ja taklasi kerran.

Pittsburghin suomalaisista Jesse Puljujärvi sai peliaikaa alle 13 minuuttia. Suomalaisella oli kova yritys päällä ja hän laukoi kolme kertaa maalia kohti. Puljujärvi pelasi kolmoskentässä Lars Ellerin ja Rutger McGroartyn kanssa.

Pittsburghin toisena maalivahtina oli Joel Blomqvist, kun pelivuorossa oli Tristan Jarry. Blomqvist jatkanee Pittsburghin mukana ainakin siihen asti, kunnes harjoituskaudella loukkaantunut Alex Nedeljkovic on pelikunnossa.

Montreal vei perinneseurojen taiston

Kanadan perinneseurojen Montreal Canadiensin ja Toronto Maple Leafsin kohtaaminen päättyi Montrealin 1–0-voittoon. Montreal pelasi ilman suomalaista hyökkääjää Patrik Lainetta, joka loukkasi polvensa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa ennen varsinaisen kauden alkua.

Montrealin muista suomalaisista Joel Armia pelasi yli 16 minuuttia, laukoi kolmesti ja taklasi kahdesti. Oliver Kapanen seurasi ottelun katsomosta.

Montreal ja Toronto ovat NHL:n perinteisiä seuroja, jotka lukeutuvat alkuperäisiin kuuteen ensimmäiseen joukkueeseen.

Lue myös:

    Uusimmat