Painajainen lennolla: Huippumaajoukkue vältti niukasti karun katastrofin – "Puolen tunnin päästä olisimme kaikki kuolleet"

Gambian jalkapallomaajoukkueen matka Afrikan mestaruuskisoihin ei ole sujunut ruusuisesti. Joukkue joutui palaamaan takaisin lähtöpisteeseensä vain yhdeksän minuutin lennon jälkeen.

Gambian joukkue oli lähdössä kohti Afrikan mestaruuskisoja isännöivää Norsunluurannikkoa, mutta joukkueen lentomatkasta tuli kamala. Lentokoneen ilmastointijärjestelmä ei toiminut, joten kone joutui palaamaan takaisin oltuaan vain yhdeksän minuuttia ilmassa, jottei matkustamosta loppuisi happi.

Joukkueen pelaaja Saidy Janko kertoi asiasta Instagram-tilillään.

– Heti kun nousimme pieneen koneeseen, huomasimme suunnattoman kuumuuden, joka sai meidät valumaan hikeä. Meille vakuutettiin, että ilmastointi käynnistyy, kunhan kone pääsee ilmaan, Janko kirjoittaa.

Näin ei kuitenkaan käynyt ja useat pelaajat kärsivät olosuhteiden vuoksi vaarallisista oireista.

– Epäinhimillinen kuumuus ja hapen puute aiheuttivat monille pelaajille päänsärkyä ja äärimmäistä huimausta. Lisäksi ihmiset vaipuivat syvään uneen vain minuutteja lentokoneeseen noususta, Janko kertoo.

– Ilmassa tilanne paheni, joten lentäjällä ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin tehdä hätälaskeutuminen Banjulin lentokentälle vain yhdeksän minuutin jälkeen. Jos se ei olisi onnistunut, seuraukset olisivat voineet olla paljon vakavammat.

Myös joukkueen päävalmentaja Tom Saintfiet kommentoi tapausta belgialaiselle Nieuwsbladille.

– Olisimme kaikki voineet kuolla. Me kaikki nukahdimme nopeasti. Minä näin lyhyitä unia siitä, kuinka elämäni oli ohi. Osa pelaajista ei herännyt heti laskeuduttuamme. Saimme melkein hiilidioksidimyrkytyksen. Puolen tunnin päästä olisimme kaikki olleet kuolleita, Saintfiet kommentoi.

Janko kritisoi rajusti Gambian joukkueen matkustusjärjestelyitä.

– Olemme kiitollisia, että kaikki voivat hyvin, mutta tämä tapaus on pakko nostaa esiin, sillä tämä on vain yksi meidän maajoukkuekomennuksen esteistämme. Tätä ei voi hyväksyä ja tämän on loputtava välittömästi.

Gambian turnausurakka käynnistyy 15. tammikuuta ottelulla Senegalia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat