Painonnostoa vaginalla? Tästä hämmentävän kuuloisessa treenissä on kyse

shutterstock_1064581577
Lantionpohjan lihasten treenistä on hyötyä niin terveydelle kuin seksielämällekin. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 26.10.2019 18:57

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

”Vaginapainonnostolla” tarkoitetaan esineiden nostamista emättimen voimalla. Treenin tarkoituksena on jumpata lantionpohjan lihaksia.

Lantionpohjan lihasten treenaamisen tiedetään voivan helpottaa synnyttämistä ja nopeuttaa siitä toipumista. Alapääjumppa saattaa auttaa myös virtsankarkailuun, lantionpohjan laskeumiin sekä alaselän kipuihin. Lisäksi vahvat ”ilolihakset” parantavat seksuaalisia tuntemuksia ja lisäävät seksistä saatavaa mielihyvää niin naisilla kuin heidän kumppaneillaan

Lantionpohjan lihaksia voi treenata supistuksilla tai geishakuulilla. Yhdysvaltalainen seksivalmentaja Kim Anami vie treenin astetta pidemmälle ”vaginapainonnostolla”. Siinä ideana on treenata lantionpohjan lihaksia nostelemalla emättimeen laitettavan jademunan narusta roikkuvia esineitä. Suomessa "vaginapainonnoston" puolesta on puhunut Rosa Meriläinen.


Harjaantuneet voivat nostella emättimellään jopa ananasta. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Healthline-sivuston mukaan ”vaginapainonnoston” suosio on kasvamaan päin, ja siitä voi ainakin osittain kiittää Kim Anamia. Nainen jakaa Instagramissa kuvia treenistään aihetunnisteella #thingsiliftwithmyvagina (suom. asioita, joita nostan emättimelläni). Kuvissa Kimin alapäästä roikkuu niin hedelmiä, kristalleja kuin donitseja.

Näin vaginalla nostellaan painoja

Ensinnäkin varoitus jademunista, joita Anami kertoo käyttävänsä lantionpohjan lihasten treenaamiseen. Lääkärit eivät suosittele naisia työntämään sisälleen huokoisesta kristallista valmistettua jademunaa, joka on vaikea puhdistaa ja voi täten aiheuttaa bakteerien kerääntymisen emättimeen. Se voi johtaa tulehdukseen, kuten bakteerivaginoosiin.

Jademunan sijaan lääketieteellisestä silikonista tai metallista valmistetut geishakuulat sopivat ”vaginapainonnostoon” mainiosti. Kuulat pestään vedellä ja saippualla sekä huuhdellaan huolellisesti ennen niiden ujuttamista emättimeen. Tekniikka on sama kuin tamponin asettamisessa. Apuna voi käyttää silikonitonta liukuvoidetta.

Kuulista riippuvaan naruun, jolla ne vedetään ulos vaginasta, voi ripustaa esineen, jota sitten nostelee supistelemalla lantionpohjan lihaksiaan. Lihasten rentoutuessa esine laskeutuu alemmas. Lantionpohjan lihasten voimakkaan supistamisen ja rentouttamisen ei tulisi kestää yli viittä sekuntia, sillä liian pitkät pidot voivat aiheuttaa lantionpohjan ongelmia.

Alkuun kannattaa aloittaa mahdollisimman pienellä painolla ja siirtyä asteittain painavampiin painoihin. Kehityttyään ”vaginapainnonnoston” voi ottaa osaksi muuta treeniä, kuten kyykkäyksiä.

Oikea tekniikka ja oikeankokoiset painot vähentävät ”vaginapainonnoston” riskejä, kuten ylirasitusta, revähdyksiä sekä kivun ja epämukavuuden tunteita.

Keskustele treenistä ensin lääkärin kanssa

Alapäällä ei kannata alkaa nostella painoa, jos on raskaana tai palautumassa synnytyksestä, kärsii kivusta tai tulehduksesta lantionpohjan alueella tai toipuu gynekologisesta leikkauksesta.

Ennen ”vaginapainonnoston” aloittamista kannattaa keskustella asiasta lääkärin kanssa. Lääkäri varmistaa, että potilas osaa treenata lantionpohjan lihaksiaan oikein ja että painonnosto sopii hänelle.

Lue myös: Fysioterapeutti varoittaa: Tuttu vatsalihasliike voi pilata seksielämäsi

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Katso videolta ohjeet lantionpohjan lihasten treenaamiseen raskausaikana.

Lähteet: Healthline, Parents, Mindbodygreen.com

Tuoreimmat aiheesta

Terveys ja hyvinvointi