Palloliitolta poikkeuksellinen anteeksipyyntö

Palloliiton kilpailupäällikkö pyytää sanomisiaan anteeksi. Miesten Ykkösliigan loppukauden otteluohjelmasta nousi poru, johon liiton pomo Peter Lundström vastasi omien sanojensa mukaan harkitsemattomasti.

Kotkalaisen KTP:n riveissä miesten toiseksi korkeimman sarjatason eli Ykkösliigan loppukauden otteluohjelmaa pidettiin Kymen Sanomien jutussa "täysin käsittämättömänä", sillä seura joutuu kohtaamaan pahat kilpailijansa Jipon ja Jaron vieraskentällä.

Olemme olleet siinä käsityksessä, että ”valmis kaavio” tarkoittaisi sarjan päättymistä KTP:n ja Jipon kohtaamiseen Kotkassa, seuran puheenjohtaja Jukka Mustonen kommentoi Kymen Sanomille heinäkuun lopussa.

KTP voitti Ykkösliigan runkosarjan, mutta joutuu silti vierasotteluun sarjan kakkosta ja kolmosta vastaan.

Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström vastasi KTP:n kritiikkiin samassa julkaisussa hyvin ärhäkästi.

– Siinähän protestoivat. On oikein kotkalaisen ajattelutavan mukaista valittaa ja vielä lähettää heti medialle tiedotteita, vaikka asiassa ei ole mitään epäselvää saati vääryyttä, Lundström sanoi tuolloin. 

Palloliitto on nyt julkaissut vastineen kohua aiheuttaneeseen loppukauden otteluohjelmaan liittyen. Kilpailupäällikkö Lundström perustelee ohjelman tekemisen taustoja ja palaa myös aiempaan räväkkään lausuntoonsa.

– Pyydän anteeksi Ykkösliigan seurojen edustajilta ja joukkueilta harkitsemattomia sanojani Kymen Sanomissa 30.7. 

– Haluan osoittaa vielä erityiset pahoitteluni KTP:n väelle Kotkaan. Arvostan seurojen työtä ja ymmärrän, että otteluohjelma on niiden tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeä ja herkkä asia. Opin tästä ja parannan toimintaani. Olemme täällä seuroja varten.

Ykkösliigan kausi jatkuu 10. elokuuta. KTP johtaa sarjaa neljän pisteen erolla Jippoon. FF Jaro on kolmantena.

Lue myös:

    Uusimmat