Törkytoimintaa HIFK-katsomossa – selvitys nyt käynnissä: "Ei edusta millään tavalla arvoja"

Maalikooste: Kiekk - Espoo - HIFK 6:43
HIFK haki perjantaina vieraspisteet sumuisesta Espoosta maalein 3–2

SM-liigaan paluun tehneen Kiekko-Espoon ensimmäisessä kotiottelussa viime perjantaina sattui ja tapahtui myös katsomon puolella. HIFK-kannattajien katsomonosassa tehtiin ilkivaltaa, jonka jatkoseuraamuksia nyt selvitellään.

HIFK-kannattajille osoitetussa Espoon Metro Areenan yläkatsomon lohkossa töhrittiin ottelun aikana parikymmentä istuinta. Myös katsomon lattiaa sotkettiin. 

Kiekko-Espoon markkinointi- ja viestintäpäällikkö Oscar Visa vahvistaa tihutyöt MTV Urheilulle. 

– Valitettavasti näin. Sitä (tussitöhryä) on muutamalla penkkirivillä, siellä vieraskannattajien alueella. 

– Kyllähän se jätti huonon maun siitä, että sumua lukuunottamatta järjestelyt onnistuivat ottelussa hienosti. Toivomme, että tällainen loppuu. Sitä toivoo varmasti jokainen muukin seura. Tuohan on ilkivaltaa ja paikan tuhoamista. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Onko Kiekko-Espoolla vaatimuksia tapauksen suhteen?

– Asia on seuran ylemmän johdon käsittelyssä tällä hetkellä. Tätä käydään varmasti HIFK:n kanssa läpi.

Kustannusten osalta asiaa hoitaa Metro Areenan halliyhtiö, joka tekee ilkivallasta tilanne- ja puhdistusarvion huomenna. 

Eli rahaa siinä tulee jälkiä korjatessa palamaan?

– Näin voisi olettaa, joo, Visa sanoo.

Visa kertoo, että ottelun aikana samassa kannattajakatsomossa revittiin irti penkkien suojia, jotka päätyivät kaaressa ilmaan.

– Jo kesken ottelun näki, että siellä oli revitty niitä irti. Niitä heiteltiin sitten alakatsomoon. 

HIFK: "Ei edusta arvoja"

MTV Urheilu tavoitti HIFK:n viestintäpäällikkö Axa Fahlerin, jonka mukaan seura on tietoinen kannattajakatsomon toiminnasta. 

– Se, että mitä faktisesti on tapahtunut, on vielä selvityksen alla. Ilkivallasta olemme tietoisia.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Fahlerin mukaan matkan järjestämisestä vastasi HIFK Fan Club. Seura selvittää kokonaisuuden kannattajien kanssa, eikä ota tässä vaiheessa kantaa mahdollisiin korvauskustannuksiin. 

– Kun tiedämme, kuka on tehnyt ja mitä, niin selvitämme Fan Clubin kanssa tämän asian. Siitä ei ole kyse, että HIFK pesisi kätensä, Fahler sanoo. 

Lopuksi Fahler esittää vielä pahoittelut liiganousijan organisaation suuntaan. 

– Olemme äärimmäisen pahoillamme tällaisesta toiminnasta. Tämä ei edusta milllään tavalla HIFK:n arvoja. Emme halua, että yhteisömme jäsenet käyttäytyvät näin vieraspelimatkoilla. Tästä tullaan varmasti keskustelemaan. 

Kiekko-Espoon toimitusjohtaja Henri Sneck vahvisti MTV Urheilulle käyneensä tapauksesta maanantaina lyhyen keskustelun HIFK:n toimitusjohtajan Alexander Sneenin kanssa. Sneckin mukaan asiaa selvitetään hyvässä yhteishengessä seurojen välillä. 

Korjaus klo 19.08: Muutettu väliotsikkoa ja tarkennettu leipätekstiä sekä Axa Fahlerin kommenttia mahdollisen laskun maksamisesta.

 

Lue myös:

    Uusimmat