Palomiestä epäillään pyromaaniksi Ranskassa – "Hänellä oli tarvetta ihailulle"

Palomiehen epäillään sytyttäneen tahallisesti useita maastopaloja Ranskassa. Mikäli mies todetaan syylliseksi, häntä saattaa odottaa jopa 15 vuoden vankeustuomio. Asiasta uutisoi The Guardian

Miehen epäillään aloittaneen sarjan maastopaloja jännityksen toivossa. Epäilty on noin 30-vuotias eteläranskalainen vapaaehtoinen palomies.

Tapaus on kuohauttanut Ranskassa, sillä maassa on kärsitty pahasta helleaallosta, joka on sytyttänyt runsaasti maastopaloja. Tuhansia on jouduttu evakuoimaan liekkien tieltä.

Syyttäjä Fabrice Belagrantin mukaan mies on myöntänyt aloittaneensa kaksi tulipaloa toukokuussa ja yhden 26. heinäkuuta.

Mies on kertonut motiiveikseen muun muassa jännityksen ja sen, että sammutustyöt tarjosivat hänelle poispääsyn ikävistä kotioloista.

– Hän sanoi myös, että hänellä oli tarvetta ihailulle, syyttäjä kertoo.

Mies on ammatiltaan metsänhoitaja ja maastopalojen estäminen on yksi työn päävastuista. Miehen asianajaja Marie Bar kuvaili miehen olevan teoistaan häpeissään ja katuu.

– Hän pahoitteli tekojaan palomiehille, joiden kanssa työskentelee ja kutsui heitä suureksi perheekseen. Hän on hyvin omistautunut työlleen, Bar sanoo.

Mikäli mies tuomitaan häntä odottaa 15 000 euron sakot ja jopa 15 vuoden vankeustuomio.

Lue myös:

    Uusimmat