Pariisin olympialaisista paljastui inhottava luku

KOK seuloi Pariisin olympialaisissa valtavat määrät sosiaalisen median viestejä tekoälyn avulla. Lähes 2,5 miljoonasta postauksesta paljastui yli 10 200 loukkaavaa kommenttia. Häirintää toteutettiin 8 900:llä eri tililtä.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK seuloi Pariisin olympialaisissa tekoälyn avulla valtavat määrät kisoihin osallistuneiden urheilijoiden ja virkailijoiden sosiaaliseen mediaan lähettämiä viestejä ja postauksia. Nyt KOK on julkistanut mittavan nettikiusaamiselta ja verkkoväkivallalta ehkäisevän ohjelmansa tuloksia.

KOK kertoo ohjelman käyneen reaaliajassa läpi 2,4 miljoonaa viestiä ja postausta yli 35 kielellä. Tekoäly vahvisti niistä yli 10 200 kommenttia loukkaaviksi ja luokitteli ne samalla poistettaviksi. Yli 152 000 viestiä se luokitteli ja merkitsi mahdollisesti loukkaaviksi.

Ohjelma jäljitti 8 900 sosiaalisen median tiliä, joilta loukkaavia viestejä lähetettiin. Ne kohdistuivat 353 henkilöön.

Solvaukset liittyivät tyypillisesti sukupuoleen, ja seksuaalinen häirintä kohdistui erityisesti naisiin.

Kattavat tulokset alkuvuodesta

Ohjelma suojasi nettikiusaamisen ja verkkoväkivallan kohteita reaaliajassa. Ohjelma tunnisti kohdennetut loukkaavat viestit, ja poisti varmistuksen jälkeen viestit usein ennen kuin ne tavoittivat kohteensa, kisajoukkueen jäsenen tai kisojen virkailijan.

Valvonta kattoi sosiaalisen median alustoista X:n, Instagramin, Facebookin ja Tiktokin.

– Nämä lukemat osoittavat ohjelman olympialaisissa tarjoaman suojan laajuuden, KOK:ssa turvallisen urheilun ohjelmaa johtava Kirsty Burrows kommentoi tuloksia.

Burrows kertoi, että ohjelman kattavat tulokset julkaistaan ensi vuoden alussa. KOK tarkentaa samalla strategiansa, jolla se pyrkii suojelemaan urheilun eri toimijoita nettikiusaamiselta ja verkkoväkivallalta.

Suojeluohjelma on osa olympialaisten tekoälyagendaa, ja se on kaikkien aikojen suurin urheilussa toteutettu verkkoväkivallan ehkäisemiseksi toteutettu hanke.

Lue myös:

    Uusimmat