Pariisissa kahvilan terassia päin ajaneen auton kuljettaja onkin otettu kiinni

Pariisissa kahvilan terassia päin ajaneen auton kuljettaja on otettu kiinni aiemmista tiedoista poiketen, kertoo syyttäjänvirasto.

Aiempien tietojen mukaan kuljettaja olisi paennut paikalta ja autossa ollut matkustaja olisi otettu kiinni. Syyttäjänvirasto kuitenkin kertoo, että ainoastaan kuljettaja on otettu kiinni, eikä ole varmuutta siitä, oliko autossa matkustajaa.

Yksi ihminen sai surmansa ja useita loukkaantui törmäyksessä lähellä maailmankuulua Père-Lachaisen hautausmaata, josta löytyvät muun muassa Edith Piafin, Jim Morrisonin ja Oscar Wilden viimeiset leposijat.

Poliisilähde kertoi aiemmin, että loukkaantuneista kolme olisi kriittisessä tilassa.

Törmäys tapahtui Le Ramus -kahvilan terassilla Pariisin 20. kaupunginosassa Avenue du Père-Lachaise -nimisellä kadulla keskiviikkoiltana. Uutistoimisto AFP:n toimittaja oli nähnyt, kuinka tummanvärinen Toyota seisoi konepelti rutussa kahvilan sisäänkäynnin vieressä.

Terassin lähellä parveili runsaasti poliiseja. Läheisellä Gambetta-aukiolla oli lisäksi ainakin neljä paloautoa.

Väärään suuntaan yksisuuntaista katua

Erään poliisilähteen mukaan alustava olettama on, että kyseessä olisi liikenneonnettomuus.

Kaupunginosan pormestari Eric Pliez kertoi toimittajille, että poliisi oli tarkistanut, ettei autossa ollut räjähteitä.

Pormestarin mukaan kaikki loukkaantuneet olivat kahvilan asiakkaita.

Parinsadan metrin päässä tapahtumapaikalta sijaitsevan toisen kahvilan tarjoilija kertoi nähneensä auton ajavan ohi hurjalla nopeudella ja kuulleensa sitten kovaa ääntä.

Tarjoilijan mukaan auto ajoi väärään suuntaan yksisuuntaista katua.

– Tämä on rauhallinen katu, täällä ei koskaan tapahdu mitään, tarjoilija sanoi AFP:lle.

Tarjoilijan mukaan poliisit tulivat paikalle hyvin nopeasti. Hän kertoi nähneensä kahden naisen yrittävän hoitaa uhreja.

Turvatoimia kohennetaan olympialaisia varten

Ranskassa on varauduttu turvatoimin ensi viikolla alkavien Pariisin olympialaisten vuoksi. Olympialaisten aikana 35 000 poliisin ja 18 000 sotilaan on määrä huolehtia kisojen turvallisuudesta.

Aiemmin tällä viikolla 40-vuotias mies puukotti sotilasta rautatieasemalla Pariisin pohjoisosassa. Sotilas ei saanut hengenvaarallisia vammoja.

Vaikka terrorismin uhka on lisääntynyt jälleen kaikkialla Ranskassa, kansallinen terrorismin vastainen syyttäjä Olivier Christen sanoi tiistaina, että Pariisin olympialaiset ja paralympialaiset eivät ole kansainvälisten terroristijärjestöjen erityisenä kohteena.

Lue myös:

    Uusimmat