Pasi Ikosen poismeno pysäytti Minna Kaupin – ex-kumppanilta koskettava kirjoitus: "Hänen rinnallaan kasvoin aikuiseksi"

Suunnistuksen maailmanmestarin Pasi Ikosen kuolema kosketti syvästi myös Ikosen entistä kumppania, niin ikään maailmanmestaria, Minna Kauppia, 41.

Ikonen nukkui pois lauantaina 44-vuotiaana sairauden uuvuttamana. Kihloissa olleet Kauppi ja Ikonen erosivat vuonna 2012. Pariskunta oli tavannut toisensa Kaupin ollessa vasta 17-vuotias.

– Yksi elämäni merkityksellinen ihminen on poissa. Hänen rinnallaan kasvoin aikuiseksi. Hänen avullaan kasvoin huippusuunnistajaksi. Hän oli ja tulee aina olemaan erittäin tärkeä osa omaa tarinaani, vaikka yhteiset reittimme päättyivät vuosia sitten.

– Jäljelle jäi lopulta molemminpuolinen kiitollisuus niistä poluista, joita saimme toistemme kanssa kulkea. Jäljelle jäi myös arvostus toista kohtaan ihmisenä, Kauppi kirjoitti Instagram-tarinassaan.

Vuonna 2001 MM-kultaan pikamatkalla Tampereella suunnistanut Ikonen tunnettiin siitä, ettei hän käyttänyt kompassia lainkaan. Tampereen MM-kisoissa Ikonen nappasi myös hopeaa historian ensimmäiseltä sprinttimatkalta. Vuonna 2011 Ikonen voitti MM-hopeaa Ranskassa ja saavutti kaikkiaan neljä MM-mitalia.

– Pasi oli hyvä ihminen. Pasi oli laajasti pidetty suunnistusyhteisöissä. Pasille, jos jollekkin, suunnistus oli rakkautta. Pasi oli aina paljon enemmän suunnistaja kuin minä.

– Jos taivas on totta, Pasi juoksee sielläkin avokallioita pitkin sukkana rastille ilman kompassia, koska kompassit ovat meille, jotka eivät aina löydä suoraan perille. Pasin elämä virtaa aina hänen parhaimmassa pienessä teoksessaan ja niissä ihmisissä, joita hän matkansa varrella kosketti, Kauppi kirjoitti ja kiitti Ikosta yhteisistä vuosista lähiomaisten suruun osaa ottaen.

Ikosta jäivät kaipaamaan avopuoliso Piia ja pariskunnan tytär Luna.

Lue myös:

    Uusimmat