Pätevätkö nämä sanat Venäjän johtoon ja Ukrainaan? Olympiavoittajalta melkoinen vastine norjalaispormestarille

Trondheimin pormestari Kent Ranum ei halua nähdä venäläisurheilijoita hiihdon MM-kisoissa 2025 Venäjän käydessä hyökkäyssotaa. Hiihdon olympiavoittaja Aleksandr Legkov on vastannut hänelle venäläisylistyksen kera.

Trondheimin pormestari Ranum esitti VG:n haastattelussa suoran viestin venäläisurheilijoille.

– Ette ole tervetulleita Trondheimin MM-kisoihin, Ranum lausui.

Ranum perusteli asiaa Venäjän Ukrainassa käymällä hyökkäyssodalla ja maan dopingongelmalla. Hän ei ole kuitenkaan MM-hiihtoja 2025 koskevan venäläisten osallistumisoikeuden suhteen päättävässä asemassa.

Päätös on ensisijaisesti Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n. Norjan hallitus tosin määrittää, onko venäläisillä oikeutta matkustaa Norjaan.

"Kohtelemme kaikkia suurella rakkaudella"

Uransa päättänyt hiihdon olympiavoittaja, Sotshin vuoden 2014 kisojen 50 kilometrin kilpailun kultamitalisti Aleksandr Legkov vastasi Ranumille uutistoimisto RIA Novostin haastattelussa. Hän lainasi Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbeä Ranumille kohdistetuin sanoin: "Paskat hänestä."

Legkov myös tokaisi retorisesti, päättääkö Ranum jotain.

Legkovista tärkeintä on tietää, miksi venäläisiä ei haluttaisi nähdä MM-kisoissa. Venäläiset eivät Legkovin mukaan "kieltäisi mitään".

– Kuinka ainutlaatuisia venäläiset ovatkaan. Elämme suurella sydämellä ja kohtelemme kaikkia suurella rakkaudella, Legkov sanoi.

Olisi paikallaan kysyä, pätevätkö kyseiset sanat Venäjän johtoon ja Ukrainaan.

"Kaikki suklaista"

Legkov sanoi venäläisten kattavan pöydät niin, että kaikki vieraat ovat iloisia.

– Rakastamme elämää, rakastamme ihmisiä. Olen nähnyt, miten vieraita tervehditään ja miten he ovat maassamme. Ulkomaalaiset ovat aina halunneet tulla tänne, koska toivotamme heidät tervetulleiksi ominamme, Legkov väitti yleistävästi.

– Hän (Ranum) ei halua nähdä meitä, mutta me päinvastoin annamme ilolla hänen tulla luoksemme, ruokimme hänet, tarjoamme hänelle juotavaa, kaikki on suklaista täällä.

Venäläishiihtäjät saivat pannan kansainvälisiin kilpailuihin keväällä 2022, kun Venäjä aloitti Ukrainassa täysimittaisen hyökkäyssodan. 

Lue myös:

    Uusimmat