Patrik Laine debytoi – näyttävä temppu villitsi heti yleisön

Patrik Laine esiintyi ensimmäisen kerran uuden joukkueensa Montreal Canadiensin riveissä, kun Montreal voitti harjoitusottelussa Philadelphia Flyersin maalein 5–0. Laine jäi ottelussa pisteittä, mutta ei jättänyt kotiyleisöä kylmäksi.

Laine laukoi ottelussa viidesti, mikä oli enemmän kuin hänen ketjukaverinsa Kirby Dach ja Alex Newhook. Toisen erän lopussa Flyersin maalivahti Calvin Petersen joutui venymään näyttävään räpylätorjuntaan pitääkseen 26-vuotiaan suomalaishyökkääjän kudin ulkona.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

Vaikka Laine jäi tehotilastoissa nollille, saivat hänen nopeat kätensä ja itseluottamusta uhkuva luistelunsa suuren suosionosoituksen Montrealin yleisöltä. Avauserässä hänen komea kuljetuksensa kaukalon päästä toiseen villitsi kotiyleisön ja herätti ihastusta myös sosiaalisessa mediassa.

– Vaikka kyse onkin harjoitusottelusta, niin Patrik Laineen ensimmäinen Bell Centren ryntäys Canadiensin väreissä synnytti sellaista innokkuutta, josta vain harvat ja valitut pelaajat pääsevät nauttimaan, kommentoi The Athleticin Canadiens-toimittaja Arpon Basu pujottelun nähtyään.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

Kapanen kakkostähtenä

Montrealin toinen uusi suomalaishyökkääjä Oliver Kapanen syötti puolestaan ottelussa kaksi joukkueensa maalia.

Kapanen, 21, hyökkäsi Alex Barre-Bouletin ja Emil Heinemanin kanssa samassa vitjassa. Hänet valittiin kahden syöttöpisteensä ansiosta ottelun kakkostähdeksi. Montrealin Joel Armia ei pelannut ottelussa.

Philadelphian suomalaisista puolustaja Rasmus Ristolainen laukoi kolmesti. Philadelphian maalivahtina aloitti Eetu Mäkiniemi, joka pelasi ottelusta noin puolet. Mäkiniemi torjui 13 kertaa ja kaivoi kertaalleen kiekon selkänsä takaa.

Mäkiniemellä ei ole sopimusta ensi kaudeksi ja hän hakee Philadelphiasta pelipaikkaa koeajalla.

Lue myös:

    Uusimmat